22 Οκτ 2023

Ποια είναι τα παιχνίδια της Μίλαν στα οποία πόνταρε ο Τονάλι;


Με όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει με τα στοιχήματα των παικτών της Serie A έχουμε, βασικά, μόνο μια απορία.

Τι ακριβώς θα γίνει, πόσοι παίκτες θα τιμωρηθούν, πόσοι θα μπλέξουν σε όλη αυτή την ιστορία, δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Νικολό Φατζόλι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό επτά μηνών και πολύ σύντομα θα έρθει και η ανακοίνωση για την τιμωρία του Σάντρο Τονάλι. Από εκεί και πέρα, θα δούμε αν θα τιμωρήσουν κι άλλον ή όχι.

Σε ό,τι αφορά τον Τονάλι όμως, τον πρώην παίκτη της Μίλαν, έχουμε μια απορία... Στην κατάθεση του στον εισαγγελέα παραδέχθηκε όχι μόνο ότι στοιχημάτισε σε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά ότι πόνταρε και σε αγώνες των ροσονέρι όταν έπαιζε σε αυτούς. Αυτό, με βάση τον κανονισμό της ιταλικής ομοσπονδίας, σημαίνει αποκλεισμό για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Το αν θα τιμωρηθεί, βέβαια, για πολύ ή λίγο ο Τοναλι, βασικά δεν μας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα. Ενδιαφέρει όμως αυτό: Γιατί οι Αρχές δεν ψάχνουν και δεν μας λένε ποια είναι τα παιχνίδια της Μίλαν στα οποία πόνταρε ο Τονάλι; Γιατί δεν γίνεται έρευνα για το αν αυτά τα στοιχήματα επηρέασαν αγώνες και κατ' επέκταση και το πρωτάθλημα; Και γιατί είμαστε σίγουροι ότι αν ο Φατζόλι είχε ποντάρει σε αγώνες της Γιουβέντους τώρα το 95% του ιταλικού Τύπου θα είχε ξεσηκωθεί, θα ζητούσε να έρθουν όλα στη φως και θα άρχιζαν σενάρια για υποβιβασμούς, αφαιρέσεις τίτλων και όλα τα σχετικά;

Πηγή φωτογραφίας: twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου