14 Νοε 2023

Η μεγάλη κωλοτούμπα των οπαδών της Μίλαν για το Farsopoli και το 2006


Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά το Farsopoli οι οπαδοί της Μίλαν που έλεγαν διάφορα τρέλα αποφάσισαν τελικά να... λογικευτούν.

Όταν είχαν παρθεί οι αποφάσεις που πάρθηκαν το καλοκαίρι του 2006, οι οπαδοί των ροσονέρι, παρά το γεγονός ότι ήταν μπλεγμένη και η ομάδα τους σε αυτή τη φάρσα, είχαν πει διάφορα με συνθήματα τους και είχαν γράψει διάφορα σε πανό και φανέλες. Και συνέχιζαν και τα επόμενα χρόνια αφού όχι μόνο ειρωνευόταν για τη Serie B, ξεχνώντας ότι η ομάδα τους έχει παίξει δυο φορές εκεί και μάλιστα τη μια για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για τα πρωταθλήματα.

Αν και η διαφορά ήταν -και στη συνέχεια αυξήθηκε- μεγάλη σε ό,τι αφορά τα σκουντέτι της Γιούβε και της Μίλαν, αυτοί είχαν πρόβλημα επειδή οι οπαδοί των μπιανκονέρι υπολόγιζαν κανονικά, όπως είναι λογικό, τα δύο που θεωρητικά έχουν αφαιρεθεί.

Αυτό, άγνωστο για ποιο λόγο, οι οπαδοί των ροσονέρι το έκαναν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι που ήρθε η ώρα για την κωλοτούμπα... Γιατί; Επειδή χαλιούνται πολύ στο ενδεχόμενο να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα η Ιντερ και να βάλει 2ο αστέρι. Οι δύο από το Μιλάνο είναι ισόπαλες 19-19 στα πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή, αν και για εμάς ως Γιουβεντίνους δεν υπάρχει καμία ισοπαλία: Η Μίλαν είναι μπροστά με 19-18 γιατί το πρωτάθλημα του 2006 το κατέκτησε, όπως ξέρει όλος ο κόσμος, η Γιουβέντους και όχι το σωματείο του Μοράτι.

Οι μιλανίστι, όμως, έλεγαν διάφορα τρελά επειδή σχεδόν δύο δεκαετίες και τώρα έχουν πάρει παραμάζωμα τα social media και λένε ότι η Ιντερ δεν έχει δικαίωμα να βάλει κανένα 2ο αστέρι, ότι τα πρωταθλήματα της είναι 18, ότι αυτό του 2006 είναι της Γιούβε κλπ. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...

Τόσο αυτοί πάντως όσο και οι συμπολίτες τους θα πρέπει να θυμούνται πάντα κάτι: Αν βάζουν αστέρια στις φανέλες τους, όταν καταφέρνουν, με τρελή καθυστέρηση σε σχέση με τη Γιούβε, να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό, είναι χάρη στους Ανιέλι. Και συγκεκριμένα χάρη στον Ουμπέρτο Ανιέλι, ο οποίος ήταν αυτός που είχε κάνει τη σχετική πρόταση στην ομοσπονδία και τελικά αυτή έγινε δεκτή.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου