13 Νοε 2023

Κάτι δεν πάει καλά με τους επιθετικούς της Γιούβε το τελευταίο διάστημα


Τώρα που τα αποτελέσματα της Γιουβέντους είναι καλά, θα πρέπει να σταθούμε και σε κάτι που δεν πάει καλά.

Ανάμεσα στη διακοπή του Οκτωβρίου και αυτή του Νοεμβρίου που ήρθε, στη Serie A έγιναν τέσσερις αγωνιστικές και η ομάδα του Αλέγκρι έκανε ισάριθμες νίκες. Οι δύο μάλιστα ήταν σε Σαν Σίρο και Αρτέμιο Φράνκι κόντρα σε Μίλαν και Φιορεντίνα. Όλα καλά δηλαδή, με τη Γιούβε να είναι στο -2 από την κορυφή και με την επανέναρξη υποδέχεται την Ιντερ και αν νικήσει θα πατήσει κορυφή.

Αυτή η πορεία, λοιπόν, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε ότι η Γιούβε εδώ και δύο μήνες δεν παίρνει γκολ από τους επιθετικούς της. Οι Βλάχοβιτς και Κιέζα σκόραραν για τελευταία φορά μέσα Σεπτεμβρίου, ο Κιν δεν έχει σκοράρει ακόμη (εξαιτίας και των τρελών αποφάσεων του Var) στο φετινό πρωτάθλημα και μένει μόνο ο Μίλικ, ο οποίος βρήκε δίχτυα κόντρα στην Τορίνο.

Αυτή η κατάσταση, βέβαια, έχει βοηθήσει ώστε να βγουν μπροστά οι χαφ, οι οποίοι δίνουν λύσεις και επιθετικά, ενώ βοηθάνε πολύ και οι αμυντικοί. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει περισσότερους αμυντικούς σκόρερ από ό,τι η Γιουβέντους φέτος. 

Αυτό προφανώς και είναι θετικό αλλά αν δεν πάρουν πάλι μπρος οι επιθετικοί, οι οποίοι στις πρώτες αγωνιστικές σκόραραν συνεχώς, θα υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια. Και δεν θα γίνεται να βγάζουν συνέχεια, σε όλη τη σεζόν, τα κάστανα από τη φωτιά οι χαφ και οι αμυντικοί.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου