25 Δεκ 2023

Ο Αλέγκρι, οι δικαιολογίες και ο μεγάλος αντίπαλος του Βλάχοβιτς


Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεν είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά ο εαυτός του.

Ο Σέρβος φορ άρχισε πολύ καλά τη σεζόν αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη αφού τους τελευταίους τρεις μήνες έχει βάλει μόνο δύο γκολ - με τελευταίο αυτό με τη Φροζινόνε. Λογικό είναι επομένως, αφού μιλάμε για τη Γιουβέντους, μια ομάδα στην οποία υπάρχουν απαιτήσεις και η φανέλα είναι βαριά, να υπάρχει και κριτική προς το πρόσωπο του πλέον. Όπως υπάρχει κριτική και προς τον Αλέγκρι επειδή το παιχνίδι της ομάδας δεν βοηθάει τους επιθετικούς. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα έπρεπε να το περιμένουν στη διοίκηση αφού αποφάσισαν να συνεχίσουν με τον ίδιο προπονητή και φέτος. 

Όπως και να έχει, σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, το πρόβλημα του Βλάχοβιτς δεν είναι ο Αλέγκρι. Το πρόβλημα του Βλάχοβιτς είναι ο... Βλάχοβιτς. Ο Ντούσαν, λένε οι Ιταλοί, είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και μάλλον όχι και τόσο δυνατός αφού συνηθίζει να απογοητεύεται εύκολα. Όταν είναι, δηλαδή, να τον πάρει από κάτω, η ψυχολογία του πέφτει στα πατώματα και μετά νιώθει ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Αν σε αυτό υπολογίσουμε και το πώς παίζει η ομάδα, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Σέρβος δεν είναι σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. 

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα και μια δικαιολογία. Ο Βλάχοβιτς είναι αυτός με το υψηλότερο συμβόλαιο πλέον στην ομάδα, οπότε θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να χειρίζεται καλύτερα την ψυχολογία του. Δεν είναι μικρό παιδί πλέον. Ας ελπίζουμε το νικητήριο γκολ με τη Φροζινόνε να του γυρίσει, στο θετικό αυτή τη φορά.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου