10 Ιουν 2015

Οι πρώτες σκέψεις για την έλευση του Κεντίρα

Η μεταγραφή του Σάμι Κεντίρα στη Γιουβέντους μπορεί να πέρασε στα ψιλά αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η πρώτη ανάγνωση που μπορεί να κάνει κάποιος μετά την ανακοίνωση για τον Κεντίρα είναι ότι κάποιος από το κέντρο θα φύγει. Αυτός ο κάποιος, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο Πίρλο. Τα χρόνια περνάνε και έρχεται η στιγμή που πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Ακόμη κι αν ο Αντρέα αποφασίσει να παραμείνει για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, λογικά το ξέρει και ο ίδιος ότι δεν θα είναι βασικός. Στη θέση του, αυτή του οργανωτή, θα πάει ο Μαρκίζιο και ο Κεντίρα θα πάει στη θέση του Μαρκίζιο.

Αυτά, όμως, είναι θέμα προπονητή. Αν κάποιος θέλει να σχολιάσει την μεταγραφή του Γερμανού, μπορεί να σταθεί στο γεγονός ότι η Γιουβέντους βάζει στο ρόστερ της ακόμη ένα χαφ και γίνεται ακόμη πιο δυνατή στο χώρο του κέντρου.

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Στουράρο, ο οποίος έχει μπει πολύ καλά στην ομάδα από τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα έχει βάθος στο κέντρο. Και έχει βάθος αποκτώντας έναν παίκτη ο οποίος έχει συνηθίσει, από το 2010 όταν και πήγε στην Ρεάλ, να παίζει σε όλα τα μέτωπα. Εχει συνηθίζει να παίζει μέχρι τέλους στο Champions League και αυτό θέλει πλέον και η Γιούβε.

Αν το δούμε από οικονομικής πλευράς, η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι από αυτές που χαρακτηρίζουν την Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια. Οταν βλέπει μια ευκαιρία, ο Μαρότα δεν συνηθίζει να την αφήνει και το ίδιο έκανε και με τον Κεντίρα.

Ελεύθερος έμεινε, το κόστος αυτομάτως ήταν μικρό για τα δεδομένα οπότε η Γιούβε έκανε την κίνηση της. Αν της βγει, θα έχει κάνει ακόμη μία κίνηση-ματ για την ενίσχυσή της. Αν δεν της βγει, δεν θα έχει επιβαρυνθεί ο ισολογισμός.

Με λίγα λόγια, όπως κι αν το δει κανείς, η απόκτηση Κεντίρα είναι μια καλή κίνηση. Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει με όλους, την αλήθεια θα την πει το γήπεδο. Και τα τελευταία χρόνια έχει πει όντως αλήθειες, σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της Γιουβέντους.

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να βοηθήσει. Ας μην προτρέχουν κάποιοι πως δεν μας κάνει. Ετσι λέγαμε και με τον Αλέγκρι (κι εγώ ο ίδιο μάλιστα) και μας έκλεισε τα στόμματα. Το θέμα είναι ποιος θα φύγει και αν θα φύγει. Πάντως είναι καλό που γίνονται γρήγορα οι μεταγραφές.
    Forza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή