25 Ιουν 2015

Αυτοί είναι οι νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που θα χτίσουν τη νέα Γιουβέντους

Ο τρόπος που θα κινηθεί η Γιουβέντους στις μεταγραφές δεν είναι σημαντικός μόνο για τη νέα σεζόν αλλά γενικά για τα επόμενα χρόνια.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο,τι κι αν διαβάσεις από τις ιταλικές εφημερίδες ή ιστοσελίδες που να αφορά την Γιούβε θα είναι αποθεωτικό. Και δικαίως. Τέσσερα σερί πρωταθλήματα έχει πάρει, νταμπλ έκανε, πήρε κι άλλα δύο Σούπερ Καπ... έτσι για να υπάρχουν, πήγε και στον τελικό του Champions League αγγίζοντας το τρεμπλ.

Ολα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα να έχει ενισχυθεί, ειδικά φέτος, κατά πολύ το ταμείο. Αν δεν αποθεωθεί η Κυρία, επομένως, ποιος θα αποθεωθεί; Ειδικά όταν δείχνει ότι σκέφτεται σωστά.

Η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει μια ομάδα, όπως έγραφαν και οι Ιταλοί πριν δύο μήνες, είναι όταν φτάνει στο peak της και η Γιουβέντους έφτασε. Αυτή η Γιουβέντους με αυτό το ρόστερ.

Γι' αυτό, επομένως, έχει αρχίσει ήδη το χτίσιμο της «επόμενης ομάδας». Οι μπιανκονέρι παρατάχθηκαν στο Βερολίνο με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας σε τελικό Champions League και η αλλαγή, η ανανέωση είναι απαραίτητη. Και όπως βλέπουμε, γίνεται.

Η αποχώρηση του Πίρλο, η αποχώρηση του Τέβες βοηθούν στο να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας και αυτοί που έρχονται είναι στις ηλικίες που πρέπει. Πιτσιρικάς ο Ντιμπάλα, πιτσιρικάς ο Τζάτζα, πιτσιρικάς ο Ρουγκάνι, πιτσιρικάς είναι και το 10άρι, όπως και ο εξτρέμ, που αναζητούνται.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν στο ρόστερ και οι Πογκμπά, Μοράτα, Στουράρο, Περέιρα, Κομάν, καταλαβαίνει κανείς ότι η Κυρία ανανεώνεται. Και ανανεώνεται με σωστό τρόπο, με σωστούς παίκτες, με σωστό προγραμματισμό.

Οι οκτώ πιτσιρικάδες που προαναφέραμε, γίνονται εννιά αν υπολογίσουμε και τον Μπεράρντι, ο οποίος θα παραμείνει ακόμη ένα χρόνο στη Σασουόλο και θα έρθει οριστικά το επόμενο καλοκαίρι για να μείνει και να γίνει από ταλέντο... αστέρι.

Αυτοί οι εννιά μικροί, φέρνουν την Γιουβέντους στη 2η θέση, αυτή την στιγμή, στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την παρουσία παικτών κάτω των 24 ετών. Αρα, η βάση για το «αύριο» υπάρχει.

Οσο για το «σήμερα», αναμένεται να συνεχίσει να είναι το ίδιο όμορφο και επιτυχημένο αφού υπάρχει ο κορμός των πρωταθλητών στην ομάδα, που θα βάλουν και τους νεαρούς στο κλίμα. Και θα τους εξηγήσουν ότι είναι πολύ ωραίο να δουλεύουν σκληρά από το καλοκαίρι και μέχρι τον Μάιο, γιατί τότε είναι η ώρα της φιέστας. Και στη φιέστα περνάμε όλοι καλά...

2 σχόλια:

  1. Σκέφτεστε και να ανεβάζετε ειδήσεις εκτός από άρθρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να ανεβάζεις ειδήσεις, δεν είναι τόσο απλό γιατί οι ειδήσεις δεν είναι copy paste φίλε Ανώνυμε. Είναι έρευνα, διασταύρωση πληροφοριών, απόδοση και συγχρόνως προσωπική πινελιά. Οπότε για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και μεθοδολογία. Bloggers είμαστε και μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν θα το κάναμε κάποτε, θα το κάναμε σωστά και όχι απλά για να το κάνουμε.

      Διαγραφή