22 Φεβ 2016

Τι είπε ο Μαρότα για το αν θα αναλάβει ρόλο ο Ντελ Πιέρο αλλά και για την πώληση του Βιντάλ

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο Μπέπε Μαρότα, εκτός από τις αναφορές του σε Αλέγκρι και Κόντε.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης το βράδυ της Κυριακής και η συζήτηση ξεκίνησε από αυτό που γίνεται στην Ρόμα με τον Φραντσέσκο Τότι, για να απλωθεί στη συνέχεια σε διάφορα πρόσωπα των μπιανκονέρι.

Ακολουθούν όσα είπε ο Μαρότα.

Για το θέμα του Τότι και ό,τι έγινε με τον Ντελ Πιέρο: «Είναι προφανές ότι η Ρόμα πρέπει να χειριστεί μια περίεργη κατάσταση. Εγώ μπορώ να αναφερθώ μόνο σε ό,τι έγινε με εμάς και τον Ντελ Πιέρο, ο οποίος είναι ένα σύμβολο του ποδοσφαίρου, ένα σύμβολο της Γιουβέντους, ένας θρύλος της ομάδας μας και των τιφόζι. Οταν έληγε το συμβόλαιο, ανανεώσαμε για ακόμη ένα χρόνο και ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος στη γενική συνέλευση των μετόχων τον Οκτώβριο του 2011, λίγους μήνες μετά την ανανέωση δηλαδή. Χειριστήκαμε νομίζω άψογα το θέμα ενός σπουδαίου πρωταθλητή και τελικά η ιστορία μας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος -το πρώτο του Κόντε- και με έναν υπέροχο αποχαιρετισμό σε έναν σπουδαίο πρωταθλητή, όπως είναι ο Ντελ Πιέρο».





Για το αν υπήρχε η προοπτική να αναλάβει διοικητικό πόστο ο Ντελ Πιέρο:
«Κάναμε μια ξεκάθαρη επιλογή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ανέλαβε την προεδρία ο Αντρέα Ανιέλι, μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο ένας άλλος θρύλος της Γιουβέντους, ένας νικητής της Χρυσής Μπάλας, ο Πάβελ Νέντβεντ. Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε διοίκηση πρέπει να έχει στις τάξεις της μια τεράστια μορφή της ομάδας, ένα θρύλο. Ο Νέντβεντ ήταν και είναι μαζί μας, κάνοντας μια πολύ σημαντική δουλειά. Δεν είναι ότι προτιμήσαμε τον Πάβελ από τον Αλεσάντρο, πολύ απλά γιατί ο Ντελ Πιέρο ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής όταν έγινε αυτό που σας ανέφερα».

Για το αν θα παραμείνει ο Πογκμπά: «Πέρυσι, για να πω την αλήθεια, πολλές ομάδες μας πλησίασαν για να δουν αν έχουμε διάθεση να διαπραγματευτούμε την πώληση του αλλά είπαμε αμέσως όχι γιατί ο Πογκμπά είναι σημαντικός για το πλάνο μας, είναι πολύ νέος και βασιζόμαστε πάνω του. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να πουλάμε τους καλύτερους παίκτες μας, η Γιουβέντους ελάχιστες φορές το έχει κάνει αυτό στην ιστορία της. Γι' αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του και παρακολουθούμε κι άλλους πιτσιρικάδες. Φέτος αλλάξαμε τους 10 από τους 24 παίκτες του ρόστερ, ήρθαν ποδοσφαιριστές που έριξαν πάρα πολύ τον μέσο όρο ηλικίας, είχαν δυσκολίες στην αρχή αλλά τώρα αντιπροσωπεύουν κάτι πολύ σημαντικό. Εχουμε, επομένως, ένα ρόστερ που είναι ήδη ανταγωνιστικό».

Για την πώληση του Βιντάλ στην Μπάγερν:
«Είχα πει ότι θα παραμείνει αλλά δεν υπολογίσατε κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Την θέληση του ποδοσφαιριστή, η οποία είναι πιο σημαντική από αυτή της ομάδας. Η διοίκηση μπορεί να θέλει να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή αλλά όλα, πλέον, κρίνονται από το τι θέλει ο ποδοσφαιριστής. Αν δεν θέλει να μείνει, δεν μπορείς να τον κρατήσεις. Ο Βιντάλ μας εξέφρασε την επιθυμία του να πάει στην Μπάγερν, η οποία του έδινε ένα συμβόλαιο ακριβότερο από το δικό μας και έγινε αυτό που ήθελε. Οταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει δεν μπορείς να τον κρατήσεις».

1 σχόλιο:

  1. "Οταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει δεν μπορείς να τον κρατήσεις"
    Σωστό αυτό που λέει ο Μαρότα.Θέλω όμως να επαναφέρω ένα σχετικό θέμα που είχε αναλύσει ο Don Vito (βλ. εδώ) και να δώσω μία προέκταση από την μεριά του ποδοσφαιριστή.
    Είναι αρκετά δελεαστικό το πλάνο της ομάδας για να αντισταθμίσει τα υπερδιπλάσια συμβόλαια που προσφέρονται στους ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες;
    ΄Ενας αποκλεισμός(χτυπάω ξύλο)από τη Bayern θα επηρεάσει αποφάσεις ποδοσφαιριστών;
    Δύσκολα ερωτήμα αφού κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις δικές του προτεραιοτητες,ρεαλιστικά όμως θεωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή