26 Μαΐ 2016

Ποια είναι η αξία των μεγάλων ιταλικών ομάδων, μια σύγκριση που... σοκάρει τους αντιπάλους της Γιούβε

Σε μια περίοδο που γίνονται συζητήσεις για την είσοδο Κινέζων επενδυτών στο ιταλικό ποδόσφαιρο, πόσο αξίζει η κάθε ομάδα;

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σε συζητήσεις με Κινέζους για να τους πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Μίλαν ενώ ο Ερικ Τοχίρ ψάχνει Κινέζους ως συμπαίκτες για την Ιντερ. Η Γιουβέντους δεν έχει τέτοιες ανησυχίες αφού υπάρχει η εγγύηση της οικογένειας Ανιέλι εδώ και 93 χρόνια αλλά αν αποφάσιζαν να πουλήσουν, πόσα θα έπρεπε να ζητήσουν;

Την απάντηση δίνει το Ινστιτούτο Kpmg «The European Elite 2016», κάνοντας την σχετική έρευνα. Αυτό που προκύπτει, είναι ότι η Γιουβέντους αξίζει περισσότερα από όσα οι δύο του Μιλάνο μαζί!

Συγκεκριμένα, η Κυρία κοστολογείται από το συγκεκριμένο Ινστιτούτο στα 944 εκατ. ευρώ ενώ η Μίλαν στα 545 και η Ιντερ στα 399. Ακολουθούν η Νάπολι με 394 εκατ. ευρώ, η Ρόμα με 358, η Λάτσιο με 233 και η Φιορεντίνα με 156.

Οπως εξηγεί στη Gazzetta dello Sport ο Αντρέα Σαρτόρι, επικεφαλής της σχετικής έρευνας, η Γιουβέντους «ανεξάρτητα από τα έσοδα της, έχει καλύτερη αναλογία σε μισθοδοσία και έσοδα, έχει ένα ιδιόκτητο γήπεδο, σταθερή παρουσία στο Champions League και το πιο πλούσιο ρόστερ της Ιταλίας». Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της αξίας των μπιανκονέρι με τον ρυθμό που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια ως εταιρία ενώ παρουσιάζουν ενδιαφέρον δύο άλλα στοιχεία, αναφορικά με Μίλαν και Ιντερ.

Οι ροσονέρι κοστολογούνται στα 545 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μπερλουσκόνι μπορεί να πάρει περισσότερα από όσα πρέπει από τους Κινέζους, αφού γίνονται συζητήσεις για πώληση των μετοχών αντί 700 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά τους νερατζούρι, ο Μάσιμο Μοράτι πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών το 2013 για λιγότερα (300 με 350) από αυτά που αξίζει η Ιντερ (399) σύμφωνα με την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου