11 Ιουν 2016

«Θα δημιουργηθεί ένας Οργανισμός για τους Γιουβεντίνους της Ελλάδας»

Αλλαγές, νέες ιδέες, διαφορετικός τρόπος λειτουργίας. Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους φαίνεται πως επιχειρεί μια μεγάλη αλλαγή. Θα το πετύχει; Αυτό είναι, όπως καταλάβαμε, το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα.

Από το τρίτο μέρος της συνέντευξης με τον εμπνευστή και έναν εκ των τεσσάρων ιδρυτών του Gruppo Greco, που παρουσιάζουμε, κρατάμε δύο πράγματα. Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους και το project για τη δημιουργία ενός Οργανισμού.

Το forzajuve.gr σάς μεταφέρει τις διεργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους.

- Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους παραμένει να είναι ό,τι ήταν όταν ιδρύθηκε;
«Αρχικά είναι ο μικρόκοσμός μας. Ό,τι κι αν κάνουμε στην καθημερινότητά μας -δουλειές, οικογένειες, υποχρεώσεις- πάντα στο μυαλό μας υπάρχει το καλμπ και την ομάδα. Ιδέες για τον σύνδεσμο, πώς μπορεί να γίνει καλύτερος, ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην Ιταλία, και δε μιλάμε για τις ειδήσεις για την ομάδα, αυτές τις προσφέρετε εσείς στο forzajuve.gr καλύτερα από τον καθέναν. Αλλά τι συμβαίνει και τι αλλάζει στα συνδεσμιακά. Είναι μια πλήρη… απασχόληση.

Για όσους ξεκίνησαν και συνεχίζουν στο Gruppo Greco, θέλω να πιστεύω πως είναι μια πραγματική ιδέα. Για τους δεκάδες φίλους της Λέσχης είναι το μονοπάτι ώστε να μπουν στην οικογένεια της Γιουβέντους. Οπότε η απάντηση είναι “ναι”, το βασικό concept είναι το ίδιο. Ιδρύθηκε με κάποιες αρχές και στόχους. Παραμένουν ίδιοι. Απλά θέλουμε την εξελίξουμε…».

- Εχει κάνει λάθη η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους;
«Εννοείται. Φυσικά και έχει κάνει. Μόνο όσοι δε δουλεύουν και δεν πασχίσουν δεν κάνουν λάθη. Δεχόμαστε οποιαδήποτε κριτική και είμαστε πάντα πρόθυμοι να κάνουμε σοβαρό διάλογο πάνω σε οτιδήποτε».

Όπως κάναμε 100 καλά, έτσι μπορεί να κάναμε και 10 λάθη. Οι ίδιοι άνθρωποι και με το ίδιο σκεπτικό τα έκαναν όλα. Ας τα βάλει κάποιος σε μια ζυγαριά και ας μας κρίνει

- Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω και μπορούσατε να αλλάξετε κάτι, ποιο θα ήταν αυτό;
«Δε θα αλλάζαμε τίποτα. Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Σωστά ή λάθος, έγιναν. Όπως κάναμε 100 καλά, έτσι μπορεί να κάναμε και 10 λάθη. Μην ξεχνάει κανείς πως οι ίδιοι άνθρωποι και με το ίδιο σκεπτικό τα έκαναν όλα. Ας τα βάλει κάποιος σε μια ζυγαριά και ας μας κρίνει.

Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από αυτά που γίνονται. Τετριμμένο αλλά είναι αλήθεια. Και νομίζουμε πως έχουμε μάθει. Δε χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Περάσαμε απίστευτα ωραία τόσα χρόνια και αν έμεινε κάποια πικρία για συγκεκριμένες  περιπτώσεις, δε σημαίνει πως πρέπει ν’ αλλάξεις ή να σβήσεις το παρελθόν. Ούτε όμως πρέπει αν τα κουβαλάς συνέχεια. Κοιτάμε μπροστά και μόνο μπροστά.

Νομίζω πως όλοι όσοι εμπλακήκαμε σε αυτό το φανταστικό οπαδικό ταξίδι τόσα χρόνια περάσαμε όμορφα. Και μάθαμε περισσότερα, και γνωρίσαμε πράγματα που δεν τα περιμέναμε. Αυτό μένει. Εδώ μέσα σε μία οικογένεια υπάρχουν παρεξηγήσεις, δε θα υπάρχουν έναν σύνδεσμο με τόσο διαφορετικό κόσμο, από διαφορετικά μέρη και με άλλη κουλτούρα ο καθένας; Από μέρους μας όλα καλά πάντως. Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους δεν έχει κάτι άσχημο να θυμάται. Οι καλές στιγμές είναι πάρα πολλές».

- Ας έρθουμε στο σήμερα. Εχει μέλλον το επίσημο club της Γιουβέντους στην Ελλάδα;
«Εχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε την Ελλάδα χωρίς επίσημο club της Γιουβέντους. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση και συγχρόνως μια σπουδαία κληρονομιά. Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους έβαλε στο κάδρο της ομάδας τον Έλληνα οπαδό.

Πόσοι Έλληνες είχαν πάει να δουν τη Γιούβε στο Ντέλε Αλπι πριν από την ίδρυση του club; Πόσοι ήταν μέλη της ομάδας; Πέντε-δέκα; Και ίσως να λέω πολλούς. Σήμερα έχουν πάει εκατοντάδες στο γήπεδο και εκατοντάδες είναι και τα μέλη όλα αυτά τα χρόνια.

Το Gruppo Greco φυσικά και έχει μέλλον αλλά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του αλλά και τον τρόπο λειτουργίας. Δεν είμαστε στο 2005. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Και στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό σήμερα. Πιο ευέλικτο, πιο οργανωμένο αλλά κυρίως πιο ελκυστικό για τον οπαδό. Πρέπει να γίνει κάτι που να πάει ακόμη πιο μπροστά το club αλλά και να ικανοποιεί περισσότερο τον φίλαθλο της Γιουβέντους στην Ελλάδα. Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους οφείλει ν’ αλλάξει».

Βρίσκεται σε ανάπτυξη ένα πολυεπίπεδο σχέδιο, εντός και εκτός Ελλάδας. Ο βασικός στόχος είναι να παρουσιαστεί πιο φρέσκια η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους


- Μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό; Ακούγεται γενικό και αόριστο. Κάτι πιο συγκεκριμένο;
«Δουλεύεται η φόρμουλα αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους αναμφίβολα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Η χρονιά που πέρασε δίδαξε πολλά σε όσους ασχολούνται με το κλαμπ. Ψάχνει το νέο της ρόλο. Επιμένω στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του κλαμπ αλλά και στον τρόπο λειτουργίας.

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει οριστικοποιηθούν όλες οι αλλαγές και ενδέχεται να τροποποιηθούν κάποιες ιδέες. Το σίγουρο είναι πως βρίσκεται σε ανάπτυξη ένα πολυεπίπεδο σχέδιο, εντός και εκτός Ελλάδας. Ο βασικός μας στόχος είναι να παρουσιαστεί πιο φρέσκια η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους. Με βάση τις πετυχημένες πρακτικές του παρελθόντος αλλά να βρισκόμαστε στο σήμερα.

Το κλαμπ είναι πολύ θετικό και στις συνεργασίες. Αν μια ιδέα είναι καλή, γιατί να μην την υποστηρίξουμε; Δουλεύουμε ήδη κάποιες συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων. Το κλαμπ δε θα αλλοιωθεί και κρατήσει τον χαρακτήρα που έχει τόσα χρόνια. Αλλά γιατί να μην προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ωφελήσει τον Ελληνα οπαδό της Γιουβέντους και θα παρουσιάσει μια νέα, πιο λειτουργική, Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους; Περισσότεροι μπορούν να πετύχουν πιο πολλά. Οφείλουμε να βλέπουμε μπροστά. Να προλάβουμε πράγματα που θα βρούμε μπροστά μας στο κοντινό μέλλον».

- Καταλαβαίνουμε πως έρχονται σημαντικές αλλαγές. Πάτε να φτιάξετε κάτι εντελώς διαφορετικό; 
«Δουλεύουμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Ναι, διαφορετικό αλλά αυτός που θα το κρίνει είναι ο κόσμος. Σίγουρα θα είναι βάσει των αρχών της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους αλλά θα είναι κάτι άλλο. Μπορούμε να πούμε πως δημιουργείται ένας Οργανισμός. Ενας πολυδιάστατος Οργανισμός.

Ένα μοντέλο καθόλου προσωποκεντρικό που θα στηρίζεται στην ομαδική πρωτοβουλία αλλά και την ομαδική εργασία. Ένα μοντέλο που θα βάλει στο παιχνίδι όλους τους οπαδούς της Γιουβέντους στην Ελλάδα και ο κάθε τιφόζο θα μπορεί να έχει άποψη, θα μπορεί να επηρεάζει τις καταστάσεις. Αλλά με ευέλικτο τρόπο. Πατάμε σε κάποια επιτυχημένα μοντέλα του εξωτερικού, και δε μιλάμε για συνδέσμους, αλλά χρειάζονται αρκετές τροποποιήσεις ώστε να εφαρμοστούν με επιτυχία όλα αυτά στην Ελλάδα του 2016».

Οι άξονες που θα κινηθούμε θα είναι τρεις: η λειτουργία στην Ελλάδα, οι συνεργασίες στο εξωτερικό, οι παροχές του Οργανισμού

- Προλαβαίνετε να παρουσιάσετε αυτό που οραματίζεστε αυτό το καλοκαίρι; Θα περιμένει κάτι νέο ο Έλληνας οπαδός της Γιουβέντους;
«Αυτός είναι ένας ξεκάθαρος στόχος. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι τους επόμενους δύο-τρεις μήνες. Να έχουμε ετοιμάσει το οργανωτικό και διοικητικό πλάνο του νέου μοντέλου, να έχουμε μελετήσει τη νομική πλευρά και να ανακοινώσουμε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου Gruppo Greco.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά αν βγει όπως το έχουμε σχεδιάσει, θα είναι πολύ όμορφο. Οι άξονες που θα κινηθούμε θα είναι τρεις: η λειτουργία στην Ελλάδα, οι συνεργασίες στο εξωτερικό, οι παροχές του Οργανισμού. Όλα θέλουν άρτια οργάνωση. Ήδη μιλάμε με ανθρώπους στο εσωτερικό αλλά και στην Ιταλία. Ψάχνουμε υποστήριξη από ισχυρούς παράγοντες, εντός κι εκτός Ελλάδας. Αν το πετύχουμε, μπορούμε να μιλάμε για την… εκτόξευση της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους.

Το νέο μας project, δημιουργία του Οργανισμού, θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση με ανοιχτή συζήτηση όπου θα μπορεί να παρευρεθεί όποιος επιθυμεί. Θα υπάρξει live ενημέρωση μέσω ίντερνετ ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την παρουσίαση. Είναι ένα μεγαλεπήβολο project, με πολλές πτυχές που χρειάζεται μια τέλεια οργάνωση».

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_433.html
Κυκλοφορεί και πάλι το ελληνικό περιοδικό για τη Γιουβέντους! Πριν από 101 χρόνια, 10 Ιουνίου του 1915 έδειχνε το ημερολόγιο, η Γιουβέντους κυκλοφορούσε ένα ενημερωτικό δελτίο, το οποίο ήταν ο προάγγελος του περιοδικού της. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_421.html
«Η Γιουβέντους να είναι περήφανη για την ομάδα που έχει δημιουργήσει αλλά να ντρέπεται για το Juventus Club DOC». Πώς λειτουργεί το αρμόδιο τμήμα της Γιουβέντους στους οργανωμένους οπαδούς ανά τον κόσμο; [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_26.html
«Η Γιουβέντους ήταν από τις πιο μισητές ομάδες για τον ουδέτερο Έλληνα φίλαθλο, αυτό έχει αλλάξει…». Ποια είναι η εικόνα της Γιουβέντους στην Ελλάδα; Όποια και να είναι, πάντως, είναι διαφορετική απ’ ό,τι στο παρελθόν. [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου