12 Ιουν 2016

Το κλαμπ του εξωτερικού με τα 800 μέλη που γύρισε περήφανα την πλάτη του στο Juventus Club DOC

Πριν λίγες ημέρες, το forzajuve.gr πρόβαλε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους από τον αρμόδιο φορέα της Γιουβέντους, το Juventus Club DOC.

Και αν νομίζει κανείς πως τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν μόνο οι Έλληνες τιφόζι, τότε κάνει λάθος…

Φίλος και αναγνώστης της σελίδας από τη Γερμανία επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε για το ίδιο πρόβλημα που είχε το εκεί επίσημο κλαμπ της Γιουβέντους. Ένα κλαμπ που μετράει 800 μέλη (!), με διαρκείας και παρουσία στο γήπεδο. Μιλάμε δηλαδή για μια δυνατή οπαδική οντότητα.

Πρόβλημα με τα εισιτήρια
Εδώ και περίπου μισό χρόνο, το αναγνωρισμένο κλαμπ των μπιανκονέρι στη Γερμανία, έφυγε από το Juventus Club DOC. Ο σημαντικότερος λόγος ήταν τα εισιτήρια, ένα θέμα που έθιξε αναλυτικά και ο εμπνευστής της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Ερνέστο από τη Γερμανία, μας ανέλυσε πρόθυμα, και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, τον τρόπο που λειτουργεί το Juventus Club DOC και πώς σκοπίμως έχει αποφασίσει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο όλη αυτή τη διαδικασία, ένα τρόπο που «σκοτώνει» τα κλαμπ. «Θέλουν να έχουν το κεφάλι του ήσυχο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Ενας στους δύο δεν πάει γήπεδο
Το συγκεκριμένο κλαμπ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του forzajuve.gr, ζητούσε για παράδειγμα 80 εισιτήρια και έπαινε λιγότερα από τα μισά, κάπου στα 30. «Και να υπολογίσει πως έχουμε και 25 διαρκείας», μας είπε, δείχνοντας πόσο ενεργό είναι το κλαμπ.

Δηλαδή το Juventus Club DOC σε ένα κλαμπ που θέλει να στείλει 105 μέλη σε κάποιον αγώνα, του λέει πως μόνο οι 55 μπορούν. Δηλαδή, χοντρικά, ένας στους δύο. Θα επαναλάβουμε τη δυναμική του συνδέσμου καθώς στέλνει κάθε χρόνο 800 εγγραφές, ένα νούμερο που δεν μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Τελικά ποιους εξυπηρετεί το DOC;
Παρόλα αυτά, ο φορέας της Γιουβέντους που ασχολείται με τους τιφόζι, δεν τους εξυπηρετεί. Δεν εξυπηρετεί τους μπιανκονέρι της Γερμανίας, δεν εξυπηρετεί τους μπιανκονέρι της Ελλάδας. Μάλλον επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί κανέναν γιατί έχει στηθεί έτσι ο μηχανισμός ώστε να γεμίζει το γήπεδο έτσι κι αλλιώς, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να καλυφθούν τα εισιτήρια από τα κλαμπ. Και την «πληρώνουν» τα κλαμπ.

Αν ανατρέξετε στη συνέντευξη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους, θα δείτε πως διαφορετική αντιμετώπιση είχε ο ελληνικός σύνδεσμος στο Ντέλε Αλπι και στο Στάδιο Ολίμπικο που δε γέμιζαν και διαφορετική στο Juventus Stadium. Ίδια αντιμετώπιση έχουν και οι Γερμανοί.

Οι μπιανκονέρι της Γερμανίας επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Δημιούργησαν ενότητα ενός μεγάλου ιταλικού συνδέσμου στη χώρα τους. Θα υπάρξει νεότερο ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, όπως και τι ακριβώς συμβαίνει με τα κλαμπ του εξωτερικού καθώς θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε και με άλλους ευρωπαϊκούς συνδέσμους της Γιουβέντους.

Η έρευνα και το ρεπορτάζ του forzajuve.gr συνεχίζεται…

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_433.html
Κυκλοφορεί και πάλι το ελληνικό περιοδικό για τη Γιουβέντους! Πριν από 101 χρόνια, 10 Ιουνίου του 1915 έδειχνε το ημερολόγιο, η Γιουβέντους κυκλοφορούσε ένα ενημερωτικό δελτίο, το οποίο ήταν ο προάγγελος του περιοδικού της. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_421.html
«Η Γιουβέντους να είναι περήφανη για την ομάδα που έχει δημιουργήσει αλλά να ντρέπεται για το Juventus Club DOC». Πώς λειτουργεί το αρμόδιο τμήμα της Γιουβέντους στους οργανωμένους οπαδούς ανά τον κόσμο; [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_26.html
«Η Γιουβέντους ήταν από τις πιο μισητές ομάδες για τον ουδέτερο Έλληνα φίλαθλο, αυτό έχει αλλάξει…». Ποια είναι η εικόνα της Γιουβέντους στην Ελλάδα; Όποια και να είναι, πάντως, είναι διαφορετική απ’ ό,τι στο παρελθόν. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_210.html
«Θα δημιουργηθεί ένας Οργανισμός για τους Γιουβεντίνους της Ελλάδας». Αλλαγές, νέες ιδέες, διαφορετικός τρόπος λειτουργίας. Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους φαίνεται πως επιχειρεί μια μεγάλη αλλαγή. Θα το πετύχει; [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου