8 Ιουλ 2016

Ο Αλέγκρι δεν κάνει «εκπτώσεις»: Θέλουμε και το πρωτάθλημα, και το Champions League και το Κύπελλο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έθεσε προτεραιότητες για τη νέα σεζόν, αποθέωσε την άμυνα της Γιουβέντους και... απάντησε στο αίτημα των Πογκμπά-Εβρά για μια εβδομάδα έξτρα άδεια.

Ο προπονητής των μπιανκονέρι μίλησε στο κανάλι της ομάδας (JTV) με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν και ήταν σαφής: Πρώτοι στόχοι το πρωτάθλημα και το Champions League, με κύπελλο και το Σούπερ Καπ να ακολουθούν. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέγκρι...

Για την έναρξη της προετοιμασίας δέκα μέρες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι: «Δεν είναι θέμα δέκα ημερών αλλά ότι πέρυσι είχαμε τελειώσει τη σεζόν στις 7 Ιουνίου, μετά τον τελικό του Champions League. Μετά από μια τόσο έντονη σεζόν επομένως, αποφασίσαμε να δώσουμε στους παίκτες άδεια 35 ημερών. Ξεκινήσαμε, αν δεν κάνω λάθος, στις 16 Ιουλίου και μετά από 20 μέρες είχαμε το Σούπερ Καπ, ένα στόχο που θέλαμε να κατακτήσουμε και το κάναμε. Φέτος έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Αν και οι διεθνείς θα επιστρέψουν την 1η Αυγούστου, με εξαίρεση τους Μάντζουκιτς, Ντάνι Αλβες και Λιχτστάινερ που θα έρθουν λίγο νωρίτερα».

Για το 6ο σερί πρωτάθλημα: «Το 6ο πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν, μαζί με ένα σπουδαίο Champions League. Και όταν λέω σπουδαίο Champions League, εννοώ ότι πρέπει να έχεις στόχο να φτάσεις ως το τέλος και να το κατακτήσεις. Ακολουθεί το Coppa Italia, το οποίο θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να κατακτήσουμε για τρίτη σερί χρονιά. Πρέπει, όμως, να πάμε σιγά-σιγά, να δουλεύουμε καθημερινά και να χτίσουμε από εδώ μέχρι τις 31 Αυγούστου, να βάλουμε τις βάσις για να έχουμε μια σπουδαία σεζόν».

Για το γεγονός ότι οι νεοαποκτηθέντες μιλάνε για το Champions League:
«Ο στόχος είναι και αυτός, μαζί με το πρωτάθλημα και μετά το κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Είναι οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε. Στο Champions League, ειδικά, θες και λίγη τύχη».

Για την άμυνα της Ιταλίας, δηλαδή της Γιουβέντους, στο EURO: «Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, οι αμυντικοί της Γιουβέντους και της εθνικής μαζί με τον Μπουφόν είναι οι πιο δυνατοί στον κόσμο. Δεν υπήρχε, επομένως, καμία αμφιβολία ότι θα ήταν στο ύψος των περιστάσεων και απέδειξαν ξανά σε τι κατάσταση είναι κάνοντας ένα σπουδαίο EURO».

Για το βίντεο των Πογκμπά-Εβρά, στο οποίο ζήτησαν μια εβδομάδα έξτρα άδεια: «Ζήτησαν μια εβδομάδα, θα τους έδινα δύο αλλά αφού θέλουν μία, θα πάρουν μόνο μία (σ.σ. γέλασε)».

1 σχόλιο:

  1. Η άμυνα της Γαλλίας δε δέχτηκε γκολ από τους Γερμανούς.. που σκύλιαζαν για ένα τουλάχιστονγκολ αφού έτρωγαν δύο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή