20 Σεπ 2016

Ποιον παίκτη κάλυψε ο Αλέγκρι, το… μασάζ στον Ντιμπάλα και η ατάκα που δε θα άρεσε στον Ιγκουαΐν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε ότι η Γιουβέντους έκανε το χειρότερο ματς των τελευταίων... 30 ετών κόντρα στην Ιντερ την Κυριακή και αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα και πρόσωπα.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Κάλιαρι για την 5η αγωνιστική, αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον μετά την ήττα στο Μιλάνο. Ειδικά μετά από όσα γράφτηκαν το τελευταίο 48ωρο και την κριτική που του έγινε, όλοι περίμεναν να δουν την αντίδραση του Αλέγκρι.

Και η αντίδραση του ήταν να δηλώσει βέβαιος και ήρεμος σε ό,τι αφορά το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Κόντρα στην Ιντερ ήταν ένα από τα πιο άσχημα παιχνίδια, σε τεχνικό επίπεδο, των τελευταίων 30 ετών. Μετά το γκολ του 0-1, κάναμε δώρο δύο γκολ στην Ιντερ, χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια της με αυτό που λέω. Σε τεχνικό επίπεδο κάναμε πάμπολλα λάθη. Δεν πρόκειται, όμως, ένα άσχημο παιχνίδι να μας αλλάξει άποψη για την ομάδα. Γιατί αν μας αλλάξει άποψη, θα σημαίνει ότι είμαστε ανασφαλείς. Με ρωτάτε για το σύστημα... Το σύστημα θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της σεζόν, δεν είναι κάτι απλό, δεν αλλάζεις σύστημα από την μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται δουλειά. Το σύστημα θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά των παικτών. Επαναλαμβάνω, αν ένα άσχημο ματς, όπως αυτό στο Μιλάνο, μας κάνει να αλλάξουμε άποψη και να θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα από την μία μέρα στην άλλη, σημαίνει ότι είμαστε σε λάθος δρόμο», είπε αρχικά ο Μαξ και στη συνέχεια, μετά από σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν αύριο στην 11άδα.

«Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε με ακρίβεια την κατάσταση του Μπενάτια. Αύριο θα ξεκουραστούν οι Μπονούτςι και Κεντίρα. Ο Κεντίρα έχει παίξει επτά σερί ματς, αυτό είχε να το κάνει από το... 1994-95. Αύριο θα παίξει ο Ρουγκάνι στην άμυνα. Ο Ντανιέλε θα είναι βασικός αμυντικός στη Γιουβέντους για δέκα χρόνια, έχει όλο τον χρόνο στη διάθεση του για να αναπτυχθεί. Από εκεί και πέρα, στο κέντρο έχουμε τους Λεμινά, Πιάνιτς, Ασαμόα και Ερνάνες. Ο Ερνάνες είναι σημαντικός για εμάς, δεν πρέπει να τον αποδοκιμάζουν οι οπαδοί. Υπάρχουν οι Αλεξ Σάντρο και Κουαδράδο, ένας από τους δύο μπορεί να παίξει και ως χαφ αν χρειαστεί. Ο Στουράρο επιστρέφει αλλά είναι πίσω, όπως είναι λογικό, σε φυσική κατάσταση ενώ για τον Μαρκίζιο πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Οσο για τον Πιάτσα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής από ό,τι ο Ντιμπάλα πέρυσι, γιατί ο Πάουλο είχε ήδη κάποια χρόνια στην Ιταλία. Χρειάζεται χρόνος και ισορροπία».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Αλέγκρι ζήτησε από την ομάδα να αντιδράσει αύριο, κόντρα στην Κάλιαρι, μετά από την ήττα στο Μιλάνο.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

«Αύριο χρειάζεται μια αντίδραση μετά την ήττα στο Μιλάνο και την κριτική που μας ασκήθηκε, χρειάζεται μια αντίδραση όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά. Το ματς με την Ιντερ, όπως είχα πει το Σάββατο, ήταν ένα... σταυροδρόμι για τον τίτλο αφού αν νικούσαμε θα αφήναμε την Ιντερ στο -8 και την Ρόμα στο -5, θα είχαμε βαθμολογικό πλεονέκτημα και θα στέλναμε ένα μήνυμα σε όλους. Δεν το κάναμε και εξήγησα το γιατί. Από την αρχή της σεζόν έχουμε δεχθεί 4 γκολ: Τα 3 είναι από κόρνερ και το ένα επειδή τους δώσαμε την μπάλα (το λάθος του Ασαμόα στο 2-1). Χρειάζεται συγκέντρωση και θα την έχουμε».

Σε ό,τι αφορά τον Πιάνιτς, ο προπονητής της Γιουβέντους είπε πως «ο Μίραλεμ με τη Βοσνία, όπως συνέβαινε και στη Ρόμα, παίζει στο κέντρο, αυτή είναι η θέση του, στο κέντρο με δύο ή τρεις. Δεν είναι ο κλασικός χαφ, είναι εκπληκτικός κοντά στην περιοχή. Την Κυριακή ο Πιάνιτς, κατά τη γνώμη μου, έκανε καλό ματς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά του και την ποιότητα του», για να φτάσει η συζήτηση στο θέμα που όλοι περίμεναν: Τους Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν.

«Στον Ντιμπάλα λείπει απλά το γκολ, πρέπει να παραμείνει ήρεμος, είναι μια σημαντική χρονιά για τον ίδιο, πρέπει να παραμείνει ήρεμος, συμβαίνει στη ζωή ενός επιθετικού να μην σκοράρει για κάποια ματς. Είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ξέρει και ο ίδιος, έχουμε μιλήσει και είναι ήρεμος. Ο Μοράτα, για παράδειγμα, πέρυσι έμεινε πέντε μήνες χωρίς γκολ. Ο Πάουλο ξέρει ότι υπάρχουν και τέτοιες στιγμές για τους επιθετικούς. Σε ό,τι αφορά τον Ιγκουαΐν, επειδή γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα... Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην επίθεση αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν θα υπάρξει ιεραρχία. Ο Ιγκουαΐν και ο Μάντζουκιτς δεν ήταν ποτέ αναπληρωματικοί στις ομάδες τους, επαναλαμβάνω ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα υπάρξει ιεραρχία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιγκουαΐν και ο Ντιμπάλα θα παίξουν 50 παιχνίδια και οι άλλοι θα κάθονται συνέχεια στον πάγκο και θα τους κοιτάζουν».

Και ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Αλέγκρι ζήτησε ηρεμία από όλους: «Ο στόχος της Γιουβέντους είναι να βελτιώσει το παιχνίδι της, να ωριμάσει τους ποδοσφαιριστές της και όταν έρθει ο Μάρτιος να είναι μέσα και στους τρεις στόχους: Πρωτάθλημα, Champions League, κύπελλο. Το πρωτάθλημα το παίρνεις τον Μάιο, δεν θα το πάρουμε από τώρα. Χρειάζεται ηρεμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου