2 Οκτ 2016

Οι 3+1 φάσεις του πρώτου ημιχρόνου που χρίζουν ιδιαίτερου σχολιασμού

Στο πρώτο ημίχρονο με την Εμπολι μπορεί η Γιουβέντους να είχε διάθεση να καθαρίσει το ματς από την αρχή αλλά δεν τα κατάφερε και αυτό είναι πρόβλημα.

Από τα 45 λεπτά, τρεις συν μία φάσεις έχουν ιδιαίτερη αξία…

Οι δύο είναι κοινές. Είναι οι κλασικές ευκαιρίες που είχαν Κεντίρα και Κουαδράδο και δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ. Μπορεί απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Εμπολι να δοθούν, όπως και δόθηκαν και άλλες ευκαιρίες, αλλά θα υπάρξουν παιχνίδια που το αποτέλεσμα θα κριθεί από κάποιες αντίστοιχες στιγμές.

Σίγουρα στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται αλλά κάποια δεν πρέπει να χάνονται. Και ο Κεντίρα αλλά και ο Κουαδράδο έπρεπε να σκοράρουν και να κάνουν πιο αποτελεσματική τη Γιουβέντους.

Μια ακόμη φάση που έχει ενδιαφέρον είναι στο 42ο λεπτό όταν ο Μπουφόν λίγο νωρίτερα σταμάτησε τη μοναδική ουσιαστική ευκαιρία που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Ο έμπειρος πορτιέρε των μπιανκονέρι από αμυνόμενος βγήκε επιθετικά.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Πετώντας την μπάλα, με τα χέρια, στη δεξιά πλευρά που αναπτυσσόταν η Γιουβέντους, έβγαλε τον Ντιμπάλα στην κόντρα καθώς η Εμπολι είχε βγει μπροστά. Ο Αργεντίνος βρέθηκε μαζί με τον Ιγκουαΐν απέναντι σε τρεις παίκτες των γηπεδούχων που τους είχαν κλείσει σωστά.

Ο Ντιμπάλα σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα, πατώντας την μπάλα, γύρισε το κεφάλι του πίσω και έψαχνε τον παίκτη που θα είχε ανέβει για να συνεχιστεί η επίθεση πριν επιστρέψει όλη η Εμπολι. Τελικά δε βρήκε κάποιον συμπαίκτη του για να πασάρει και ο αιφνιδιασμός που δημιούργησε ο Μπουφόν και χειρίστηκε καλά ο Ντιμπάλα χαραμίστηκε.

Η ομάδα θα πρέπει να έχει πιο γρήγορα περάσματα από την άμυνα στην επίθεση και να εκμεταλλεύεται, όποτε μπορεί, το χαρτί του αιφνιδιασμού. Στα περισσότερα παιχνίδια η Γιουβέντους θα συναντά άμυνες μπετόν και σε αυτά χρειάζεται να δουλεύει την ταχύτητα.

Για να φτάσουμε σε αυτή τη φάση, προηγήθηκε μια σωτήρια απόκρουση του Τζίτζι. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν θεατής, όταν χρειάστηκε να βοηθήσει την ομάδα έδειξε σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου