15 Μαρ 2017

Αλέγκρι: Ή παίζουμε επίθεση ή κρατάμε μπάλα μέχρι ο αντίπαλος να... κοιμηθεί από τη βαρεμάρα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι η Γιουβέντους πήρε το μάξιμουμ με τη μίνιμουμ προσπάθεια και έμεινε ικανοποιημένος μόνο από το πρώτο ημίχρονο χθες.

Οι μπιανκονέρι προκρίθηκαν ξεκούραστα επί της Πόρτο παίρνοντας δεύτερη νίκη και ο προπονητής είχε λόγους για να είναι ικανοποιημένος αλλά και εκνευρισμένος.

«Ο στόχος ήταν να προκριθούμε, είμαστε στους "8" και τώρα θα περιμένουμε την κλήρωση. Είμαι ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο αλλά όχι από το δεύτερο, θα πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Οσο περισσότερο προσπαθείς για κάτι, τόσο καταλήγεις να πιέζεις καταστάσεις, οπότε δεν γίνεται αυτό που θες. Οι παίκτες μου έπαιξαν έξυπνα στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να κινδυνέψουν καθόλου, αλλά το δεύτερο απέναντι σε 10 παίκτες δεν ανοίξαμε όσο έπρεπε το παιχνίδι μας ενώ αμυνθήκαμε και λάθος σε κάποιες περιπτώσεις, με συνέπεια να κινδυνέψουμε να δεχθούμε γκολ», είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέγκρι και συνέχισε...

«Πρέπει να κάνουμε ένα πράγμα κάθε φορά. Ή θα επιτεθούμε για να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, ή θα κρατάμε την μπάλα μέχρι ο αντίπαλος να... κοιμηθεί από τη βαρεμάρα. Σήμερα δεν κάναμε κανένα από τα δύο στον βαθμό που έπρεπε. Επρεπε να κάνουμε τους πλάγιους μπακ να τρέξουν και έτσι να εκμεταλλευτούμε τα κενά αλλά εμείς, αντιθέτως, παίζαμε με κοντινές πάσες, προσπαθώντας να πιέσουμε καταστάσεις και αυτό ήταν λάθος. Γι' αυτό επιτρέψαμε και κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους».


Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για το αν ήταν τελικά μια εύκολη πρόκριση, ο Μαξ απάντησε: «Πήραμε το μάξιμουμ, δηλαδή την πρόκριση, με τη μίνιμουμ προσπάθεια. Καλό είναι αυτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν πάμε να ελέγξουμε την κατάσταση, θα πρέπει να την ελέγχουμε καλά. Αντιθέτως, εμείς ήμασταν βιαστικοί αλλά αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το βελτιώσουμε δουλεύοντας στην προπόνηση».

Σχετικά με την απόφαση του να βγάλει τον Κουαδράδο για να βάλει τον Πιάτσα, ο Αλέγκρι είπε ότι «o Κουαδράδο είχε κίτρινη κάρτα, ήμασταν μπροστά με 1-0, η πρόκριση ήταν σίγουρη οπότε αποφάσισα ότι το καλύτερο ήταν να μην το ρισκάρω. Ο Πιάτσα είναι πιτσιρικάς και πρέπει να καταλάβει ότι είναι καλό να επιτίθεται αλλά είναι το ίδιο καλό να αμύνεται κιόλας και να δουλεύει για την ομάδα. Το ίδιο θέμα έχει και ο Κουαδράδο», για να ολοκληρώσει με ένα σχόλιο για την κλήρωση της Παρασκευής.

«Με όποιον και να κληρωθούμε, θα τον αντιμετωπίσουμε με πείνα, ενθουσιασμό και την επιθυμία να φτάσουμε ως το τέλος».

1 σχόλιο:

  1. Δεν περιμενα, φυσικα, να δω μπαλλα ,.. Πειμενα ενα σκορ 1-0, 1-1 2-1 ακρως συντηρητικό στη διαχειρηση του αποτελεασματος. Θα προτιμοαλλα και για ν ανεβεί κυσα να δω μπαλλα και να κερδισουμε 3-1 , 4-2 , 5-3...., οχι μονο για μένα αλλά καισα το πρεστιζ της ομαδας παγκοσμιως, γιατι ο ουδέτρος κόσμος αυτά τα ματς βλεπει και βγαζει συμπεράσματα ή γίνερται οπα΄δός μιας ομάδας! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΡ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ,ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΈΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΡ... ΑΚΡΩΣ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή