11 Αυγ 2018

Γιατί η πόλη που γεννήθηκε ο Αντόνιο Κόντε τον μισεί θανάσιμα και θέλει το κακό του

Μια ολόκληρη πόλη μισεί μια ποδοσφαιρική φιγούρα που δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε ως παίκτης, ούτε φυσικά ως προπονητής.

Αφιέρωμα | Ποδόσφαιρο

Διετέλεσε αρχηγός της ομάδας που υπηρέτησε για χρόνια ενώ κατέκτησε πρωταθλήματα και με την ιδιότητα του κόουτς. Και όμως, το μέρος που γεννήθηκε τον μισεί θανάσιμα!

Ο Αντόνιο Κόντε γεννήθηκε πριν 49 χρόνια στο Λέτσε και αυτή είναι η ιστορία μίσους…

Στα 17 του, ο τότε λιλιπούτιος ποδοσφαιριστής Κόντε αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική ομάδα Γιουβεντίνα Λέτσε. Ο σύλλογος της πόλης, η Λέτσε, τον αγόρασε δίνοντας… ποδοσφαιρικές μπάλες. Το 1986, ο Κόντε κάνει το ντεμπούτο του στη Serie A.


Το αδιάφορο γκολ και ο ακατανόητος πανηγυρισμός
Πέντε χρόνια αργότερα, ο Τζοβιάνι Τραπατόνι τον φέρνει στο Τορίνο και τη Γιουβέντους. Ήταν λόγος όμως αυτή η μεταγραφή να γίνει αιτία μίσους μεταξύ των ανθρώπων της Λέτσε και του ποδοσφαιριστή; Όχι φυσικά…

Το γεγονός που άρχισε να τσιτώνει τον κόσμο του Λέτσε διαδραματίστηκε την τελευταία ημέρα του Αύγουστου του 1997. Η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην πόλη που γεννήθηκε ο Κόντε. Ενώ προηγείται με 0-1 και όλα δείχνουν πως η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι θα φύγει με το διπλό στην πρεμιέρα, έρχεται ο Αντόνιο Κόντε και διπλασιάζει τα τέρματα των μπιανκονέρι λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια.





Ο σκόρερ πέτυχε ένα αδιάφορο γκολ αλλά ο πανηγυρισμός του κρίθηκε πάρα πολύ υπερβολικός, λες και έβαζε γκολ που έδινε… κύπελλο Πρωταθλητριών. Μάλιστα, πανηγυρίζοντας χειρονόμησε, χωρίς κανέναν λόγο, προς την εξέδρα δείχνοντας «εγώ»!

Μόλις γεννήθηκε το μίσος! Και συνεχίστηκε σε άλλο επίπεδο. Όταν ο Κόντε έγινε προπονητής. Ο Ιταλός κόουτς ξεκίνησε από την Μπάρι. Από μόνη της αυτή η ενέργεια ξύπνησε τις παλιότερες μνήμες καθώς Λέτσε και Μπάρι έχουν μεγάλη κόντρα.

Κόντρα σε άλλο επίπεδο
Η Μπάρι κερδίζει τη Λέτσε και της αφαιρεί την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, στέλνοντας την στα μπαράζ. Ο Κόντε είχε στοχοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, λίγο καιρό αργότερα, σε ένα παιχνίδι που έγινε στο Λέτσε στη μνήμη ενός οπαδού (που ήταν και ξάδελφος του Κόντε), τρεις τύποι έκανε ντου μέσα στο γήπεδο για να πιάσουν και να χτυπήσουν τον Ιταλό προπονητή. Ο Κόντε φυγαδεύτηκε και μόνο όταν ήρθαν οι καραμπινιέρι έφυγαν από την εξώπορτά του!

Τα χρόνια πέρασαν, ο Κόντε κάθισε στον πάγκο της Γιουβέντους και τη σεζόν 2010-11 πήγε στο Λέτσε για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κυρία. Οι οπαδοί της Λέτσε τον υποδέχτηκαν με πανό όπως «βρωμιάρη», «κάθαρμα» και λοιπούς χαρακτηρισμούς. Την ίδια ημέρα ο Κόντε είχε πει πως «ίσως μια μέρα κάτσει στον πάγκο της Λέτσε».

Η διπλωματική δήλωση του Ιταλού δεν άγγιξε κανέναν. Γι’ αυτούς θα είναι πάντα ένας προδότης. Εξάλλου, ολόκληρη η πόλη που γεννήθηκε τον μισεί. Και έχεις τους λόγους της…


2 σχόλια:

  1. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Και τα δείγματα τα έχει ήδη δείξει στην Γιουβε. Με το που πήγε στην Τσέλσι άρχισε τις υπόγειες επαφές με πρωτοκλασάτους παίχτες της Γιουβε προσπαθώντας να τους πείσει να ζητήσουν να φύγουν από την Γιουβε. Να θυμάστε ότι ακριβώς το ίδιο θα κάνει μέσα στο Τορίνο, θα πανηγυρίσει έξαλα κάποιο γκολ με καμιά Μίλαν ή καμιά Ρόμα και πλέον θα τον αντιμετωπίζουν και οι γιουβεντίνοι όπως η Λέτσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και καθαρμα και βρωμιαρης ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή