31 Οκτ 2017

Μια μελετημένη κίνηση του Αλέγκρι για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν βιάζεται για το πρωτάθλημα και ορισμένοι αριθμοί δείχνουν το γιατί.

Ο προπονητής της Γιουβέντους έχει πει πολλές φορές ότι ακόμη είναι νωρίς και συνηθίζει να λέει ότι η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη όταν κρίνονται τα πάντα, δηλαδή την άνοιξη. Ο στόχος του Αλέγκρι είναι οι μπιανκονέρι να είναι γεμάτοι δυνάμεις όταν έρθει εκείνη η ώρα, σε αντίθεση με τη Νάπολι που ακολουθεί διαφορετική τακτική.

Οπως δείχνουν οι αριθμοί, οι παρτενοπέι έχουν ήδη εννιά ποδοσφαιριστές με περισσότερα 1.000 λεπτά συμμετοχής στη φετινή σεζόν, την ίδια που στη Γιούβε είναι τέσσερις (Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν, Μπουφόν, Μάντζουκιτς). Αυτό σημαίνει ότι ο Μαουρίτσιο Σάρι κάνει πολύ λιγότερο rotation από τον Αλέγκρι, ο οποίος σύντομα θα έχει ακόμη περισσότερες επιλογές, με τις επιστροφές των τραυματιών, για να μοιράσει ακόμη περισσότερο τον χρόνο.


Οι 11 ποδοσφαιριστές με τον περισσότερο χρόνο στα ως τώρα ματς της Νάπολι έχουν παίξει συνολικά 13.383 λεπτά, σχεδόν 3.000 περισσότερα από τους 11 της Γιουβέντους (10.490), ενώ οι παρτενοπέι στα παιχνίδια τους τρέχουν κατά μέσο όρο 108,89 χλμ άνα αγώνα ενώ οι μπιανκονέρι 106,96.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες τρεις της πρώτης 5άδας, η Λάτσιο έχει επτά παίκτες με περισσότερα από 1.000 λεπτά συμμετοχής ως τώρα και τρέχει 110,4 χλμ άνα ματς, η Ρόμα τρεις παίκτες με περισσότερα από 1.000 λεπτά συμμετοχής και τρέχει 106 χλμ άνα ματς ενώ η Ιντερ -λόγω της μη συμμετοχής στην Ευρώπη- είναι η πιο ξεκούραστη αφού δεν έχει κανένα παίκτη με περισσότερα από 1.000 λεπτά συμμετοχής και τρέχει 109,5 χλμ το παιχνίδι.


1 σχόλιο:

  1. Απλα ξευτιλα!!! Απλα. Δεν γίνεται να μην παιζει κανένας καινούργιος παιχταρας και να παιζει ο Ντε Σιλιο!! Μηδέν φάσεις μια μέρα πριν τα 120 χρόνια και σε ματς που κερδίζεις και κάνεις προπόνηση στα άλλα!!! Ελεος!!! Χαλάνε την εικόνα του σαββάτου έτσι απλά. FORZA JUVE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή