21 Νοε 2017

Ηρθε η ώρα ν’ αλλάξει νοοτροπία -και- ο Αλέγκρι

Η αλλαγή συστήματος στη Γιουβέντους είναι πιο κοντά από ποτέ, μετά την ήττα από την Σαμπντόρια.

Κάθε χρόνο, στην προηγούμενη τριετία του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, οι μπιανκονέρι με άλλο σύστημα αρχίζουν την σεζόν και με άλλο την ολοκληρώνουν. Κάτι που υποθέτουν άπαντες ότι θα συμβεί και φέτος, έχοντας γράψει -όπως έχουμε παρουσιάσει σε σχετικά άρθρα- τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν. Οπως, δηλαδή, το 4-3-3 ή το 4-3-2-1, χωρίς να αποκλείεται και κάτι άλλο.

Η ήττα από την Σαμπντόρια στη Γένοβα έχει προκαλέσει μια σειρά συζητήσεων από τους Ιταλούς δημοσιογράφους και αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αφήσει η Γιούβε το 4-2-3-1 και να πάει σε κάτι νέο, το οποίο όχι μόνο θα αιφνιδιάσει τους αντιπάλους αλλά θα ανανεώσει και το παιχνίδι της.


Αν όντως ήρθε η ώρα για αυτή την αλλαγή ή αν ο Αλέγκρι θα το κάνει αυτό αργότερα, φυσικά, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Οτι θα υπάρξει αλλαγή, όμως, μοιάζει σίγουρο πλέον. Αρχικά αλλαγή νοοτροπίας, όπως «ζήτησαν» οι Κιελίνι-Μπαρτσάλι, έπειτα αλλαγή αγωνιστικής τακτικής.


3 σχόλια:

  1. Eλπιζω οτι το καταλαβε πλεον ο Miister (που τον θεωρω εναν απο τους top-5 προπονητες)οτι 4-4-1-1 και ταυτοχρονη παρουσια στην 11αδα Pjanic, Kedira και Mandzukic δεν υφισταται. Ακομα και με εναν αντιπαλο υποδιαιρεστατο απο εσενα, εισαι το λιγοτερο 1-2 ταχυτητες πισω. Με τους Pjanic-Kedira (ανυπαρκτοι αμυντικα) διδυμο στον αξονα , μετα απο απωλεια της μπαλας, μοιραια η πρωτη γραμμη αμυνας ειναι τα stopper σου στο κεντρο και με μια καθετη να σε κοβει στα δυο ο αντιπαλος σου ή στην καλυτερη να κινδυνευουν ανα πασα στιγμη με κιτρινη τα stopper. Οι λυσεις ειναι 3:
    1η) ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ στην ενδεκαδα Pjanic, Kedira και Mandzukic σε 4-4-1-1 2η) Bαζεις 3ο χαφ (οποιονδηποτε) διπλα τους, με Dybala στα πλαγια, εαν μπορει
    3η και ιδανικοτερη βαζεις 3ο stopper kai πας στο απολυτα ταιριαστο 3-4-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο.Τις ίδιες σκέψεις έκανα και εγώ.Αλλά μη ξεχνάμε ότι με Πιάνιτς-Κεντίρα-Μάτζουκιτς φτάσαμε στον τελικό,χωρίς να δεχόμαστε γκολ και με αστείρευτες δυνάμεις.Στον τελικό λυγίσαμε καθώς στο κέντρο υπερέιχε η Ρεάλ ποσοτικά με 4 εναντίον 2 και λόγω των όσως διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια.Οπότε όλα είναι σχετικά...Πάντως η ομάδα έχει ανάγκη ένα μέσο απο το πάνω ράφι.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητό forzajuve.gr,
    Λατρεύω την δουλειά που κάνετε και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική. Είστε το καθημερινό ευχάριστο διάλειμμα για όλους εμάς που ζούμε στην Ελλάδα αλλά αγαπάμε τη Γιουβε. Το blog σας είναι εξαιρετικό.
    Με το συγκεκριμένο post θα ήθελα περισσότερο να προτεινω κάτι πάρα να σχολιάσω την επικαιρότητα. Πολλές φορές όλοι εμείς οι φίλοι της γιουβε θέλουμε να εκφράστουμε και επικοινωνήσουμε μεταξυ μας. Η χρήση των σχολίων ναι μεν κάνει κάτι τέτοιο εφικτό αλλά περιορίζει την επικοινωνία από άποψη αμεσότητας. Θα πρότεινα λοιπόν κάτι πιο διαδραστικό. Ίσως ένα χώρο που να συνομιλούν οι χρήστες. Γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολα υλοποιησιμο αλλά νομίζω πως θα έδινε στη σελίδα ενα πολύ σημαντικό (κατα την ταπεινή μου άποψη) χαρακτηριστικό.
    Ευχαριστώ forzajuve.

    ΥΓ ελπίζω γρήγορα να ξεπεράσουμε την αγωνιστική Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή