19 Νοε 2017

Αλέγκρι: Αυτό που συνέβη σήμερα, συμβαίνει μια φορά τον χρόνο και δεν μπορείς να το εξηγήσεις

Η Γιουβέντους έχασε στη Γένοβα, σε ένα ματς για το οποίο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε ότι είναι δύσκολο να εξηγηθεί.

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή των μπιανκονέρι, στη Mediaset, μετά την ήττα από την Σαμπντόρια.

Για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Γιούβε στο 0-0: «Δεν σχολιάζω ποτέ τέτοιες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, αν τελείωσε 0-0 το πρώτο ημίχρονο είναι δικό μας φταίξιμο. Από εκεί και πέρα, στην πρώτη φάση του αντιπάλου δεχόμαστε γκολ, πρέπει να αναλύσουμε αυτά που κάναμε λάθος, δεν πρέπει να χάνουμε το καθαρό μυαλό μας μετά το 1-0, είχαμε τον χρόνο για να το ανατρέψουμε. Το να βρεθείς πίσω στο σκορ, δεν μας αρέσει, αλλά μπορεί να γίνει. Αυτό που δεν πρέπει να γίνεται είναι να εκνευριζόμαστε».

Για τον αγώνα: «Υπήρξαν τεχνικά λάθη σε συγκεκριμένες στιγμές, με πειράζει γιατί κάναμε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα της σεζόν. Η Σαμπντόρια έκανε ένα καλό ματς, θα πρέπει να βρούμε τις θέσεις μας στην άμυνα, στα εκτός έδρας ματς έχουμε δεχθεί πολλά γκολ, το μόνο στο οποίο δεν δεχθήκαμε ήταν με την Μίλαν. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες σήμερα, το σημερινό είναι ματς από αυτά που δεν μπορείς να εξηγήσεις, είναι ένα από αυτά που θα συμβούν μια φορά τον χρόνο».

Για τους λόγους που η Γιουβέντους «χάθηκε» μετά το 1-0: «Επειδή μας προκάλεσε νευρικότητα το 1-0 ενώ θα έπρεπε να διατηρήσουμε την υπομονή μας. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς είχε πάει όπως θέλαμε, το ελέγχαμε, ο μόνος κίνδυνος ήταν το να εκνευριστούμε και τελικά αυτό κάναμε. Η ομάδα έχει ποιότητα, προφανώς δεν είναι όλα στο 100% αυτή την στιγμή, αλλά αναμφίβολα έχει ποιότητα. Για να νικήσεις, όμως, πρέπει να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις καταστάσεις όταν θα βρεθείς πίσω στο σκορ».


Για το γεγονός ότι ο Ντιμπάλα δεν ήταν στην αρχική 11άδα: «Ηταν μια επιλογή. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πάουλο έχει παίξει πολλά ματς, πρόσφατα έκανε κάποιες εμφανίσεις λιγότερο καλές αλλά θα ήταν σημαντικός σήμερα ερχόμενος από τον πάγκο. Εκανε καλά πράγματα από την στιγμή που μπήκε».

Για το αν αυτή η ομάδα είναι αρκετή για το Champions League: «Πρέπει να κάνουμε το κάτι περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο, το σημερινό ματς είναι ίδιο με το Μπέργκαμο, όταν χαλαρώνουμε λίγο ρισκάρουμε πολλά».


3 σχόλια:

  1. Με την Ιντερ να νικάει είμαστε 3οι και δεδομένου ότι Ρομα και Λατσιο εχουν ένα παιχνίδι λιγοτερο, αν νικήσουν πάμε 5οι. Εγώ βλέπω πολλά προβλήματα και αυτλα ηταν ορατά από το καλοκαίρι. Η ομάδα απογυμνώθηκε και δεν δυνάμωσε εκει που πονούσε. Αυτό φαίνεται σε όλες τις προσθήκες. Μπερναρντέσκι ανεπαρκής Κόστα το ίδιο. Δυστυχώς είναι δύσκολο μεσούσης της χρονιας να διορθώσεις τα πραγματα. Επιτελους βάλτε το χέρι στην τσέπη και φέρτε 1-2 παιχταραδες εκέι που πονάμε. Κινήσεις τύπου Ντιμπαλα δεν θα μας βγαίνουν πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό είναι ότι η Νάπολι βρίσκεται στο +4 έχοντας ήδη παίξει με τη Ρόμα και την Ίντερ, ενώ και το μεταξύ μας παιχνίδι είναι στην έδρα τους. Από τις πρώτες 6 ομάδες της βαθμολογίας, έχουμε αντιμετωπίσει μόνο τη Σαμπντόρια και τη Λάτσιο, με ήττες και στα 2 παιχνίδια, τη στιγμή που η Νάπολι έχει νικήσει τις 2 ομάδες της Ρώμης και ήρθε ισόπαλη με την Ίντερ. Αν δεν σοβαρευτούν ορισμένοι η διαφορά μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο βάσει προγράμματος. Το μεγάλο comeback της Γιούβε πρίν από 2 χρόνια, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να το επαναλάβουμε πάλι, κρίνοντας από τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ομαδα πρεπει να παίζει με τρεις καθαρους κεντρικους τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή