6 Μαρ 2018

Η ρεβάνς με την Τότεναμ, θύμισε στους Ιταλούς δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αλέγκρι, τι είχε κάνει τότε η Γιούβε

Το αυριανό ματς μοιάζει αρκετά με δύο άλλα που έδωσε η Γιουβέντους με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της.

Οι μπιανκονέρι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει ουσιαστικά την πρόκριση από το Τορίνο. Δεν το έκαναν, αν και προηγήθηκαν στα πρώτα λεπτά με 2-0, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να νικήσουν στο Λονδίνο ή να φέρουν ισοπαλία με 3-3 και πάνω. Οπως και να έχει, η Γιούβε φυσικά και μπορεί να προκριθεί στο Γουέμπλεϊ, όπου θα διεξαχθεί ένα ματς που μοιάζει, πριν την έναρξη του, με δύο προηγούμενα. Αυτό με την Ντόρτμουντ το 2015 και την Μπάγερν το 2016...

Το 2015 η Γιουβέντους είχε επικρατήσει με 2-1 της Μπορούσια και πήγε για μια πολύ δύσκολη ρεβάνς, όπως προμήνυαν όλοι, στη Γερμανία. Οι αναλογίες με εδώ, με τη σημερινή κατάσταση, αφορούν στο γεγονός ότι εκείνο το 2-1 δεν αντιμετωπιζόταν από τους περισσότερους σαν θετικό για τους μπιανκονέρι σκορ.

Η Ντόρτμουντ ήταν μια ομάδα που σκόραρε πολύ εύκολα και ειδικά εντός, άρα όλοι υπολόγιζαν το 2-1 σαν... να μην υπήρχε. «Στο Ντόρτμουντ θέλουμε οπωσδήποτε δύο γκολ τουλάχιστον για να είμαστε σίγουροι» έλεγε τότε ο Αλέγκρι και τελικά οι παίκτες του έβαλαν τρία.

Το 2017 η Γιούβε κατάφερε να σώσει το 2-2 υποδεχόμενη την Μπάγερν Μονάχου και μετά πήγε στη Βαυαρία για να τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς. Οι αναλογίες με τη σημερινή κατάσταση αφορούν -προφανώς- στο σκορ αλλά όχι μόνο εκεί. Οπως τότε, έτσι και τώρα οι μπιανκονέρι έχουν θέματα με διάφορους τραυματισμούς και ειδικά μπροστά, πράγμα που δυσκολεύει κάπως τις επιλογές του Αλέγκρι, ο οποίος τότε έλεγε ότι «είναι απλά ένα ματς, η πρόκριση θα κριθεί σε ένα ματς, άρα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε αυτό το ένα ματς».


Στη μία περίπτωση η Γιουβέντους προκρίθηκε πανηγυρικά, επικρατώντας με 3-0 στο Ντόρτμουντ. Στην άλλη έφτασε μια ανάσα από μια πολύ μεγάλη πρόκριση αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και αποκλείστηκε στην παράταση. Και στα δύο ματς, υπήρξε ένα κοινό: Η τακτική προσέγγιση του Αλέγκρι.

Τόσο στο Ντόρτμουντ όσο και στο Μόναχο η Γιούβε μπήκε πολύ δυνατά, σκόραρε στο πρώτο 5λεπτο και στη συνέχεια ήλεγξε τον ρυθμό και έπαιξε επιθετικά, χτυπώντας και τους δύο στις αμυντικές αδυναμίες τους. Αμυντικές αδυναμίες έχει τώρα και η Τότεναμ και φάνηκαν και στο πρώτο παιχνίδι. Μένει να δούμε αν οι μπιανκονέρι θα προσεγγίσουν το ματς όπως και τα άλλα δύο. Με δυνατό ξεκίνημα δηλαδή και διεκδίκηση της πρόκρισης με βάση την επίθεση και όχι το «μηδέν» πίσω...


2 σχόλια:

  1. Έχουμε πιστή στον Αλεγκρι. Σε τέτοια ματς η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο νικητή. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε εκεί μέσα 1-2.

    Forza juve
    Αρτέμης ο ένας και μοναδικός από το Καστελόριζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα πίστη στην ομάδα και πάθος για την πρόκριση. Forza Juve!

      Διαγραφή