1 Απρ 2018

Τι νομίζαμε πως ήταν ο Μπονούτσι και τι τελικά έδειξε πως είναι

Επρεπε ο Μπονούτσι της Μίλαν να πανηγυρίσει την ισοφάριση στο Allianz Stadium;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν ένιωσε έτσι, ήταν δικαίωμά του. Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο διέγραφε αυτομάτως κάθε σχέση αλληλοσεβασμού με την πλειοψηφία των τιφόζι της πρώην ομάδας του. Με δηλώσεις του είπε πως δεν είχε σκοπό να το κάνει, αλλά του βγήκε μετά τα όσα άκουσε. Δηλαδή τι περίμενε; Να του στρώσουν χαλί; Και τόσο… καλή ψυχολογική προετοιμασία έκανε γι’ αυτό το ιδιαίτερο ματς που το σχέδιό του κατέρρευσε με τις πρώτες αποδοκιμασίες;

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αν πανηγύρισε καθώς γενικά δε φαίνεται να υπηρετεί και πολύ όσα πιστεύει. Ενιωθε τη Γιούβε ως οικογένεια και πήγε και φόρεσε το περιβραχιόνιο της Μίλαν. Είπε στον εαυτό του πως δε θα πανηγυρίσει και το έκανε με τον χειρότερο τρόπο. Είδε ματς στην καρδιά του πετάλου των οργανωμένων και μετά χειρονομούσε εναντίον τους.

Αν ο Ιταλός έμενε στο ύψωμα των γροθιών του ή ακόμη και πανηγυρίζοντας, όπως έκανε, μπροστά στην κερκίδα των φιλοξενουμένων, τυπικά δε θα μπορούσε να του πει κανείς κάτι. «Νόμιμο» είναι. Ηθικό μπορεί όχι τόσο. Αλλά αν αυτό πέρασε από το μυαλό του, σωστά, για τον ίδιο, έπραξε.

Από ’κει και πέρα τώρα…


Οταν ο Λεονάρντο έκανε τη γνωστή χειρονομία «να πλένετε το στόμα σας πριν μιλήσετε για μένα», τότε ο πανηγυρισμός φεύγει από τη λογική του «ήμουν πιεσμένος και έτσι μου βγήκε» και μπαίνει στο επίπεδο της προσβολής. Και ο αρχηγός της Μίλαν, που κατέκτησε 6 σερί πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους, που αν παρέμενε στην ομάδα θα ήταν ο επόμενος αρχηγός της, πρόσβαλε όλους τους οπαδούς και όχι τους λίγους που τον αποδοκίμασαν-έβρισαν.

Ο Μπουνούτσι δεν είναι ένας από εμάς. Όχι γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι, διαφορετικοί ή πιο έξυπνοι. Ούτε πιο μάγκες. Ολοι έχουμε τις αδυναμίες μας και τις άτυχες στιγμές μας. Δεν είναι ένας από εμάς γιατί εμείς δε θα ήμασταν ποτέ απέναντι στον κόσμο της Γιούβε και δε θα τον προσβάλαμε. Γιατί δεν έδειξε κανένα, μα κανένα, σεβασμό. Ακόμη κι αν, ως επαγγελματίες, φορούσαμε το περιβραχιόνιο της Μίλαν.

Ο Μπονούτσι νομίζαμε πως ήταν ένας από εμάς. Τελικά, όταν χειρονόμησε εναντίον μας, καταλάβαμε πως είναι ένας από τους πολλούς. Δηλαδή τίποτα το ιδιαίτερο…


2 σχόλια:

  1. Υπερεκτιμημένος γκελαδόρος που που τον έκανε μάγκα η Άμυνα της Γιουβε. Αλλιώς θα βολόδερνε σε Σαμπτόριες και Αταλάντες. Και επειδή η Μίλαν πρωτάθλημα στην επόμενη 5ετία δεν θα δει και επειδή μετά την άφιξη του στην Μίλαν που δείχνει πλέον ότι είναι μάπα το καρπούζι και δεν πρόκειται να πάει σε άλλο ευρωπαικό σύλλογο τίτλων, ο καλαμοκαβαληκεμένος Μπονούτσι έχει τιμωρηθεί ήδη από την ιστορία. Κανείς δεν θα τον θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έλεγα αλυτερα είναι ΄ένας απ αυτους που γυρνανε όταν φωναξει κα΄ποιος : ``Έι..ψιτ .. Μάλαξ..!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή