12 Απρ 2018

Τι πρέπει να μάθει η Γιούβε από δύο μεγάλες βραδιές, σε Μόναχο και Μαδρίτη

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει μόνο δύο αποκλεισμούς ως προπονητής της Γιουβέντους. Δύο αποκλεισμοί που δείχνουν κάτι πολύ σημαντικό.

Η τετραετία Αλέγκρι, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, είναι αυτή: Δύο τελικοί Champions League και δύο αποκλεισμοί στο Μόναχο και στη Μαδρίτη, σε δύο βραδιές που οι μπιανκονέρι έκαναν από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις τους και πήγαιναν για δύο πολύ μεγάλες προκρίσεις. Ειδικά η χθεσινή θα ήταν πραγματικό έπος.

Σε αυτούς τους δύο αποκλεισμούς, επειδή έτσι είχαν τα δεδομένα μετά τα πρώτα παιχνίδια, η Γιούβε μπήκε στο γήπεδο ξέροντας ότι κυνηγάει στο σκορ. Μπήκε στο γήπεδο, δηλαδή, για να παίξει ανοιχτά και για τη νίκη από το πρώτο λεπτό και το αποτέλεσμα ήταν να προηγηθεί 0-2 στο Μόναχο ενώ ήταν για τουλάχιστον 0-4, ενώ στη Μαδρίτη ήταν στο 0-3 μέχρι και το 93’. Στη Μαδρίτη, βασικά, οι μπιανκονέρι -αν και αποκλείστηκαν- νίκησαν με 3άρα.


Προπονητές δεν είμαστε, αλλά η ερώτηση έρχεται αυθόρμητα: Γιατί δεν το κάνει συνέχεια αυτό η Γιουβέντους; Γιατί δεν αλλάζει μια και καλή φιλοσοφία, μπαίνοντας πλέον στο γήπεδο για να κάνει αυτή παιχνίδι. Σε οποιοδήποτε γήπεδο. Αφού μπορεί να το κάνει και το ξέρουν όλοι αυτό. Γιατί να το κάνει μόνο όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο;


5 σχόλια:

  1. Γιατί η φυσική κατάσταση της ομάδας δεν το σηκώνει. Δεν είναι τυχαίοι όλοι αυτοί οι τραυματισμοί φέτος. Έχουμε και μια ηλικία σαν ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος ο φιλος.. Το εχω ξαναπε οτι με δυο μεταγραφες για το κεντρο ..βλεπε Ντε μπρουιν και Βερατι μαζι με Πιανιτς..δυο καλα μπακ που να ξερουν μπαλα και να εχουν πνευμονια και Μορατα για μπακ απ του Πιπιτα και αντε πιαστε μας μετα

      Διαγραφή
  2. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα που με γέμισε υπερηφάνεια χθες το βράδυ. Η "αυτοκρατορία" των Ισπανών τελειώνει επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί υπάρχουν δύο πολύ μεγάλοι και σημαντικοι παράγοντες που ομονομάζοντ "διαχείριση" και "υπομονή"... και ο αλεγκρι οσό και να μην μας αρέσει κάποιες φορές (βαζω και τον εαυτό μου μέσα) ξέρει να τα εφαρμοζει και τα δύο πολύ καλά ίσως αν όχι σίγουρα καλύτερα από όλους τους προπονητές στην Ευρώπη... βέβαια σε όλο αυτό εξυμνω και τον οργανισμό Γιουβέντους που εξελίσσει μέσω δουλειάς και ομαδικότητας τις μονάδες... μόνο υπερηφάνεια και ακομα καλύτερα που ήρθε έτσι ο αποκλεισμος (όσο και να με πονάει) μήπως μπει κάποια στιγμή τέλος στους χαιδεμενους της Ισπανίας γιατί μετά το χθεσινό δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογιες..!

    Ο κλόουν Ρονάλντο έδειξε για άλλη μια φορά πόσο μικρός ανθρωπος είναι, κρίμα που τον χειροκροτησαμε !

    Πλέον το Τσάμπιονς λιγκ δεν έχει καμία αξία για φέτος!...fino alla fine onore bianconero...gigi buffon uno di noi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για ποιο λόγο έγινε αλλαγή ο ντε σίλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή