4 Ιουλ 2018

«Στη Γιούβε μπορώ να δώσω μόνο μία ευχή…», είπε ο σπουδαίος Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι και ανατρίχιασε όλος ο μπιανκονέρο πλανήτης

Η 4η Ιουλίου είναι πάντα ξεχωριστή μέρα για τη Γιουβέντους αφού έχει γενέθλια ένας άνθρωπος που επηρέασε όσο λίγοι την ιστορία της.

Οι μέρες που διανύουμε, είναι μέρες Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν μπορούμε, φυσικά, να ξέρουμε αν θα γίνει ή όχι η μεταγραφή του Πορτογάλου σταρ, αλλά τα σενάρια και μόνο αρκούν για να επικρατεί ένας πανικός.

Την ίδια ώρα, πάντως, καλό είναι να μη ξεχνάμε τις... ρίζες μας, την ιστορία μας, τους ανθρώπους που την έγραψαν, την εμπλούτισαν και τη διέδωσαν. Και σε αυτή την κατηγορία, έχει πάντα ξεχωριστή θέση ο Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι.

Αυτός που ήταν πρώτος σκόρερ της Κυρίας μέχρι που τον ξεπέρασε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, αυτός που ως πρόεδρος κατέκτησε τα πάντα με την ομάδα του Τζοβάνι Τραπατόνι, αυτός που είπε την ατάκα-μότο της Γιούβε για το πόσο σημαντικό είναι να νικάς, αυτός που είναι πάντα εδώ.

Ο Μπονιπέρτι γιορτάζει σήμερα τα 90ά γενέθλια του και τα γιορτάζει με τη σκέψη στην αγαπημένη του Κυρία, όπως πάντα!

«Συμπληρώνω 90 χρόνια αύριο (σ.σ. σήμερα), σημαντικός αριθμός», δήλωσε χθες, παραμονή των γενεθλίων του, ο Presidente, συμπληρώνοντας: «Εχω ήδη δεχθεί πολλές ευχές που με έκαναν χαρούμενο, έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μου πολλοί για να μου εκφράσουν την αγάπη τους και τους ευχαριστώ όλους δημοσίως».


Συνεχίζοντας, ο Μπονιπέρτι είπε ότι «βλέπω το Μουντιάλ, τι κρίμα που δεν είναι εκεί η Ιταλία αλλά τουλάχιστον παίρνω πάντα χαρά από την αγαπημένη μου Γιούβε. Ηταν μια υπέροχη σεζόν, η οποία έδωσε συνέχεια σε ένα υπέροχο, ένα μοναδικό σερί επιτυχιών».

Και κατέληξε ο Τζαμπιέρο: «Θέλω να τους συγχαρώ όλους, τη διοίκηση και την ομάδα γιατί ήταν εκπληκτικοί, αλλά η μεγαλύτερη αγκαλιά μου πάει στους τιφόζι, οι οποίοι με θυμούνται πάντα και μου δείχνουν τη σπουδαία αγάπη τους. Στη φιέστα για το πρωτάθλημα είδα με χαρά να κυματίζουν μια μεγάλη σημαία με το πρόσωπο μου και δεν κρύβω ότι συγκινήθηκα πολύ. Στη Γιούβε μπορώ να δώσω μόνο μία ευχή: Να συνεχίσει να νικάει γιατί, όπως ξέρετε, είναι πάντα το μόνο που μετράει...».

Χρόνια πολλά σπουδαίε Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι!


2 σχόλια:

  1. Μέγας ποδοσφαιριστής και ακόμη μεγαλύτερος ως πρόεδρος και μάλιστα την εποχή του Τζιάνι Ανιέλι. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν Μπονιπέρτι αλλά ούτε και Τζιάνι Ανιέλι, που η αγάπη του για τη Γιούβε, μας χάρισε ομάδες σπάνιας ομορφιάς (Πλατινί, Σιρέα, Καμπρίνι, Ταρντέλι, Ρόσι,Μπέτεγκα, Κάουζιο, Τζοφ και μετά Τακόνι και άλλους πολλούς) αλλά και αμέτρητες συγκινήσεις. Άλλωστε εκείνη η ομάδα του Μπονιπέρτι πήρε και το Μουντιάλ του 82. Να τα χιλιάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή