14 Ιουλ 2018

«Ενώ οι Μαδριλένοι κλαίνε και οι Γιουβεντίνοι τρελαίνονται, πέρασε σε δεύτερη μοίρα το “πώς” έκλεισε η απίθανη μεταγραφή»

Ο υποδιευθυντής της Gazzetta dello Sport σχολίασε την απόφαση της Γιουβέντους να μην κάνει κάποια ξεχωριστή γιορτή στο Allianz Stadium για την παρουσίαση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του Αντρέα Ντι Κάρο όπως δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Κάποιος το αποκαλεί stile Juve, κάποιος παράδοση, κάποιος οργάνωση, κάποιος νοοτροπία νικητή. Ισως είναι απλά ένας συνδυασμός όλων αυτών και αρχίζει από το 1923 όταν ο Εντοάρντο Ανιέλι ανέλαβε την προεδρία, εξελίχθηκε με τον Avvocato και φτάνει μέχρι τον ανιψιό του, Αντρέα. Η Γιούβε δεν το διαλαλεί, το πράττει. Ακόμη κι όταν κλείνει τη μεταγραφή του αιώνα, αγοράζοντας τον πιο δυνατό και τον πιο εμπορικό όλων: Κριστιάνο Ρονάλντο.

Εχοντας παρασυρθεί λίγο ή πολύ όλοι -τιφόζι και ΜΜΕ- για την πραγματοποίηση της απίθανης μεταγραφής, πέρασε σε δεύτερη μοίρα το “πώς” η Γιούβε τον έκλεισε. Με τρόπο γρήγορο, σίγουρο, άψογο. Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Ρονάλντο όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες, προχώρησε στη διαπραγμάτευση, έκανε την ανάλυση της για το κόστος και τα πιθανά έσοδα, για το αγωνιστικό και το οικονομικό κομμάτι, περίμενε να τελειώσει ο Ρονάλντο τη σχέση του με τη Ρεάλ. Και όταν έγινε αυτό, ο Αντρέα Ανιέλι πήρε ένα ιδιωτικό τζετ, πήγε στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον ποδοσφαιριστή, πήρε την υπογραφή στο συμβόλαιο, συμμετείχε σε μια πρόποση με μια φώτο και έφυγε. Χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ενώ οι Μαδριλένοι κλαίνε και οι Γιουβεντίνοι τρελαίνονται από χαρά, ενώ τα ισπανικά ΜΜΕ κατηγορούν και τα ιταλικά πανηγυρίζουν για τη μεταγραφή, η Γιούβε απλά ανακοίνωσε την απόκτηση, έβαλε μια ξεχωριστή φωτογραφία στα social media και εξέφρασε με αυτοπεποίθηση την ικανοποίηση της. Χωρίς υπερβολές, από την πλευρά του προέδρου, των διευθυντών ή του προπονητή. Γιατί στη Γιούβε πάντα έρχεται πρώτη η διοίκηση, η ιστορία, η οργάνωση, οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν και μετά το ποιος αποτελεί μέλος της. Συμπεριλαμβανομένου ενός με την τροπαιοθήκη και τους αριθμούς στα social του Ρονάλντο, ίσως ο πιο δυνατός ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ την μπιανκονέρα φανέλα: Αλλά είναι αυτός που παίζει στη Γιούβε, όχι το αντίστροφο.


Ο στόχος του κλαμπ πάντα ήταν ένας, ξεκάθαρος: Να οργανωθούμε για να νικήσουμε το επόμενο ματς. Πρωταθλήματος, κυπέλλου ή Champions League, δεν έχει καμία διαφορά. Αν αυτό είναι το στυλ-παράδοση-οργάνωση-νοοτροπία, τότε δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι η μπιανκονέρα οργανωτική μηχανή, την ώρα που πουλάει μια φανέλα του Ρονάλντο άνα λεπτό, αποφασίζει να εγκαταλείψει την ιδέα μιας παρουσίασης του σε χολιγουντιανό στυλ.

Ο Ρονάλντο -πλην συγκλονιστικού απροόπτου- θα παρουσιαστεί όπως όλοι οι άλλοι, του χθες και του σήμερα, πρωταθλητές κλάσης ή εργάτες. Οπως έγινε με τον Πλατινί, τον Μπάτζιο, τον Ζιντάν, τον Ιγκουαΐν ή ποδοσφαιριστές μικρότερου βεληνεκούς. Γιατί το κλαμπ είναι συνηθισμένο να διοργανώνει φιέστες για να γιορτάσει την ιστορία της ομάδας ή τις νίκες της, όχι για πρόσωπα, τα οποία αποτελούν μέλη του συνόλου, αλλά δεν αντικαθιστούν ποτέ το σύνολο».


2 σχόλια:

  1. Εγώ αυτό που βλέπω στο Ίντερνετ είναι οι οπαδοί των άλλων Ιταλικών ομάδων που κλαίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συλλογικότητα μεν αλλά σαν άτομο αυτός ο πάιχτης δεν παίζεται και η ομάδα πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτο .. αυτά τα 4 χρόνια. Δε μιλάω μόνο αγωνιστικά αλλά και από θέμα πρεστίζ και κυρίως από οικονομικής πλευράς , γιατί μπορεί να φέρει πάρα πολλά λεφτά..! Σκεφτείτε ότι στο μinstagram π.χ. ο Cristiano έχει από μόνος του 135 εκατομμύρια ακόλουθους, ενώ ο Neymer 100, o M;esi . Όλοι οι παίχτες της Γιο΄υβε μαζί..όπως τα υπολόγισα τώρα γυρω στα 60 και η ομαδα Γιούβε..σα σύλλογος εννοώ μόνο 12 εκατ. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή