9 Αυγ 2020

Μια ακόμη ηχηρή απόλυση στη Γιουβέντους, φαίνεται πως σταμάτησε στο παρά πέντε


Ο Φάμπιο Παράτιτσι είδε... κίτρινη κάρτα από τον Αντρέα Ανιέλι με την απόλυση του Μαουρίτσιο Σάρι και φλέρταρε με την κόκκινη μέχρι να ανακοινωθεί ο Αντρέα Πίρλο.

Δεν είναι κρυφό, το είχαν γράψει άλλωστε όλοι στην Ιταλία, ότι ο Ανιέλι επιθυμούσε την παραμονή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, με τον οποία έχει και μια πολύ δυνατή φιλία πλέον, αλλά ο Παράτιτσι και ο Πάβελ Νέντβεντ ανέλαβαν να τον πείσουν -και τα κατάφεραν- ότι είχε έρθει η ώρα για αλλαγή μετά τον περσινό αποκλεισμό από τον Αγιαξ.

Τελικά όντως έπεισαν τον πρόεδρο και από εκεί και πέρα προσελήφθη ο Σάρι, ο οποίος ήταν επιλογή του Παράτιτσι, με τον Νέντβεντ να τον στηρίζει. Η απόλυση του Σάρι, λοιπόν, μόλις ένα χρόνο μετά την πρόσληψη του και ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα, σημειώνεται σαν «μείον» του Παράτιτσι, για τον οποίο την Παρασκευή υπήρξαν φήμες κάποια στιγμή περί αποχώρησης και του ίδιου.


Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά υπάρχει παρασκήνιο: Οπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα που είναι κοντά στην οικογένεια Ανιέλι, ο πρόεδρος χρέωσε αποκλειστικά στον Παράτιτσι τον Σάρι -αφήνοντας εκτός κάδρου τον Νέντβεντ- και το γεγονός ότι τον απέλυσε αποτελεί «αποδοκιμασία» της επιλογής του αθλητικού διευθυντή. Υπήρξε κι άλλο σκηνικό, όμως, στις ώρες ανάμεσα στην απόλυση του Σάρι και την πρόσληψη του Πίρλο.

Στο Τορίνο λέγεται εντόνως, από τις ίδιες πηγές, ότι ο Παράτιτσι ανέφερε κάποια ονόματα προπονητών στον Ανιέλι, ο οποίος τα απέρριψε όλα αμέσως. Και όταν ο πρόεδρος είπε ότι ο νέος προπονητής θα είναι ο Πίρλο, ο αθλητικός διευθυντής εξέφρασε την αντίθεση του, λέγοντας πως «καλύτερα να μείνει ο Σάρι».

Τελικά έγινε αυτό που αποφάσισε ο Ανιέλι, ο οποίος επιλέγει τον προπονητή για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2011, όταν είχε εμπιστευτεί τον Αντόνιο Κόντε, αλλά αυτές οι ώρες ήταν ώρες έντασης με τον Παράτιτσι, ο οποίος έχει ήδη δει κίτρινη κάρτα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και πολύ... εύστοχος πλέον στις επιλογές του στα μεταγραφικά.


3 σχόλια:

  1. Πολυ αμφιβαλω.
    Ακαταλληλος κατ εμε ο κος Παρατιτσι τα χει κανει θαλασσα.
    Ενα ολοκληρο καλοκαιρι "εκλεινε" Ντε λιχτ και στο τελος εδωσε οτι ζητουσαν οι Ολλανδοι.Δεν ξεφορτωθηκε ποτε περριτους παικτες(π.χ. Ιγουαιν,Κεντιρα),αντιθετα ξεπουλησε οσο-οσο Κιν και γενικα αφησε την ομαδα με ενα ελλιπεστατο ροστερ.
    Υ.Γ αν δε κανω λαθος,η αποπομπη Μαροτα ηταν αποφαση του ιδιου του Ανιελι.Οποτε κυριε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να λέμε απίστευτη αποτυχια φετος και χρεώνεται τουλαχιστον την τόσο λάθος επιλογή προπονητη ο παρατιτσι.Καλως δεν έφυγε αλλά πρέπει να κριθεί αυστηρά την μεταγραφική περίοδο που ακολουθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παρατιτσι μαλλον μετραει αντιστροφα. αλλα ποτέ δεν καταλαβα γιατι εφυγε ο Μαροτα που ειχε καλο ποσοστο επιτυχιας στις μεταγραφες, στις διαπραγματευσεις και στο σχεδιασμο με λιγοτερο κιολας μπατζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή