8 Απρ 2016

Τζανλουίτζι Μπουφόν, μια σπάνια ποδοσφαιρική αξία σε έναν κόσμο που τα πάντα έχουν την τιμή τους

Με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν και το πόσο ακόμη θα συνεχίσει στη Γιουβέντους, ασχολείται μεγάλο site του εξωτερικού.

Ο λόγος για το Bleacher Report, το οποίο έγραψε για τον αρχηγό της Γιούβε και της εθνικής Ιταλίας. Οπως αναφέρει το κείμενο, ο Μπουφόν ήταν ήδη ένα μεγάλο όνομα όταν πήρε μεταγραφή στους μπιανκονέρι το 2001, με ποσό-ρεκόρ (ακόμη και σήμερα) για τη θέση του τερματοφύλακα.

Για να δώσει, άλλωστε, αυτό το ποσό η Γιουβέντους, ο Μπουφόν είχε φροντίσει να κάνει ήδη, στα 23 του χρόνια, 220 συμμετοχές με την Πάρμα, με την οποία είχε κατακτήσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το κύπελλο Ιταλίας και είχε διεκδικήσει και το πρωτάθλημα.

Τώρα, 15 χρόνια μετά, ο Τζίτζι έχει γίνει ένας θρύλος. Εχει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο στην εθνική Ιταλίας, είναι αρχηγός σε ομάδα και εθνική, έχει σηκώσει 14 τρόπαια ως μπιανκονέρο, έχει κατακτήσει το Μουντιάλ, έχει κάνει τόσα ρεκόρ...

«Ελπίζω να μην γίνει ποτέ βάρος» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2010 και το Bleacher Report τονίζει πόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έξι χρόνια μετά κανείς δεν σκέφτεται έτσι για τον Τζίτζι.

Αντιθέτως, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, φέτος έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και είναι έτοιμος, ως αρχηγός, να πανηγυρίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα περάσει στην ιστορία: Θα είναι το 5ο σερί, κάτι που η Γιούβε έκανε μόνο την δεκαετία του '30.

Η καλύτερη κατάληξη για μια σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μπουφόν έκανε ρεκόρ λεπτών χωρίς να δεχθεί γκολ (973), έκανε ρεκόρ με το να μην δεχθεί γκολ για δέκα σερί ματς, έχει ήδη 18 ματς (σε 31 αγωνιστικές) με απαραβίαστη εστία!

Ολα αυτά, γράφει το Bleacher Report, ο Μπουφόν τα πανηγυρίζει με ξεχωριστό τρόπο... Τα πανηγυρίζει αποθεώνοντας τους συμπαίκτες του, όπως έκανε για παράδειγμα με τις δηλώσεις του στη Mediaset όταν έσπασε το ρεκόρ λεπτών χωρίς να δεχθεί γκολ: «Η μερίδα του λέοντος για αυτό το ρεκόρ πρέπει να πάει στους συμπαίκτες μου. Να ξεκινήσουμε από τους επιθετικούς οι οποίοι τρέχουν συνεχώς και γυρίζουν πίσω όποτε χρειάζεται για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, τους αμυντικούς μας που είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου».

Αυτή η νοοτροπία της Γιουβέντους αλλά και η κλάση των συμπαικτών του, όπως αναφέρει το κείμενο, μπορεί να βοηθήσει τον Μπουφόν να φτάσει στην επίτευξη του στόχου του, που είναι το να αντέξει ως το 2018, όταν θα είναι 40 ετών. Οι μπιανκονέρι, άλλωστε, είναι τόσο συμπαγείς ώστε να επιτρέπουν ελάχιστα σουτ (8,4) στον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Τζίτζι να μην κουράζεται σε πολλά από τα ματς αφού δεν έχει πολλή δουλειά.

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί όντως να αντέξει ως τα 40, φορώντας πάντα την φανέλα της Γιούβε, με το Bleacher Report να κλείνει με μια ατάκα του από δηλώσεις που έκανε πριν λίγο καιρό.

«Ακόμη κι αν δεν έχω το ίδιο πάθος, πράγμα που θεωρώ φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια, απολαμβάνω ακόμη την πρόκληση. Ακόμη κι αν μου έδιναν συμβόλαιο με διπλάσιες αποδοχές κάπου αλλού, θα έμενα στη Γιουβέντους ως το τέλος. Και θα μείνω. Το να είμαι μέλος της με κάνει υπερήφανο γιατί αυτό το κλαμπ έχει κάποιες αξίες που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δείχνουν να έχουν χαθεί».

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_87.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αντρέα Ανιέλι. Ανέλαβε το 2010 και σχεδόν έξι χρόνια μετά, οι τίτλοι μιλάνε για την δουλειά του. Ο Αντρέα Ανιέλι είναι αυτός που επανέφερε την Γιουβέντους στην κορυφή και αυτός που θα πρέπει να κατακτήσει και την Ευρώπη. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_41.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι μια προσωπικότητα που έχει κοινή αποδοχή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_68.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ και γράφουμε δέκα πράγματα για τον αρχηγό της Γιουβέντους.  [Ολόκληρο το θέμα +]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου