29 Απρ 2016

Εξι χρόνια Αντρέα Ανιέλι στην προεδρία μέσα από γεγονότα και χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Ο Αντρέα Ανιέλι συμπλήρωσε έξι χρόνια ως πρόεδρος της Γιουβέντους και η Gazzetta dello Sport έκανε μια σύντομη καταγραφή των πεπραγμένων.

Ηταν 28 Απριλίου 2010, όταν η οικογένεια Ανιέλι ανακοίνωνε ότι ο Αντρέα, γιος του Ουμπέρτο και ανιψιός του Τζιάνι, θα αναλάβει την θέση του προέδρου στους μπιανκονέρι. Το έκανε, έζησε μια τραγική πρώτη σεζόν (2010-11) με την 7η θέση αλλά από εκεί και πέρα άρχισαν τα καλά.

Αυτά τα καλά προσπάθησε να τα χωρέσει η Gazzetta dello Sport σε έξι προτάσεις, κάνοντας μια λιτή καταγραφή όσων έχουν γίνει επί Ανιέλι.


Καταστροφή: Στις 15 Μαΐου 2011 ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο σκοράρει και η Πάρμα νίκησε με 1-0 την Γιουβέντους, η οποία έκλεισε την σεζόν στην 7η θέση. Ηταν το τελευταίο ματς του Τζίτζι Ντελ Νέρι ως προπονητής των μπιανκονέρι.


Ιστορία: Τα εγκαίνια του Juventus Stadium στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 αντιπροσωπεύει το σημείο... αλλαγής στην ιστορία των μπιανκονέρι.

Η επιστροφή: Μετά τα δύσκολα χρόνια, με την Serie B και τις δύο συνεχόμενες έβδομες θέσεις, στις 6 Μαΐου 2012 η Γιουβέντους επιστρέφει στην κορυφή της Ιταλίας με το 0-2 επί της Κάλιαρι στην Τεργέστη.


Η αποτυχία: Ο οδυνηρός αποκλεισμός από το Champions League λόγω της Γαλατασαράι, την σεζόν 2013-14, ήταν η μοναδική αποτυχία της εποχής Κόντε στον πάγκο της Γιούβε.


Ρεκόρ: Προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 2013-14, Ρόμα-Γιουβέντους 0-1. Η νίκη με το γκολ του Οσβάλντο στο 93' σήμανε ρεκόρ βαθμών στην ιστορία του calcio αφού η Γιουβέντους πήγε στους 99', ξεπερνώντας τους 97 της Ιντερ του Μαντσίνι (2006-07). Μία εβδομάδα μετά, με τη νίκη επί της Κάλιαρι, οι μπιανκονέρι θα ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα με 102 βαθμούς!

Τα δάκρυα: Ο τελικός του Βερολίνου κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έκανε πολλούς οπαδούς της Γιουβέντους να κλάψουν, όπως έκλαψαν και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Αντρέα Πίρλο.

Πέντε: Η νίκη στη Φλωρεντία την περασμένη Κυριακή σήμανε, χάρη στην ήττα της Νάπολι από την Ρόμα την επόμενη μέρα, την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος, επίδοση ρεκόρ για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Σχετικά θέματα



http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_269.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Πάβελ Νέντβεντ. Παικταράς, προσωπικότητα, αντιπρόεδρος, Γιουβεντίνος. Ο Πάβελ Νέντβεντ μπορεί να περιγραφεί με πολλά επίθετα αλλά και με μόνο μία λέξη: Αντρας. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_9.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον ιδιόρρυθμο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Την ημέρα του Μίλαν-Γιουβέντους, μάλλον είναι καλή ευκαιρία για να κάνουμε focus στον... Σίλβιο Μπερλουσκόνι. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_87.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αντρέα Ανιέλι. Ανέλαβε το 2010 και σχεδόν έξι χρόνια μετά, οι τίτλοι μιλάνε για την δουλειά του. Ο Αντρέα Ανιέλι είναι αυτός που επανέφερε την Γιουβέντους στην κορυφή και αυτός που θα πρέπει να κατακτήσει και την Ευρώπη. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_41.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι μια προσωπικότητα που έχει κοινή αποδοχή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_68.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ και γράφουμε δέκα πράγματα για τον αρχηγό της Γιουβέντους.  [Ολόκληρο το θέμα +]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου