11 Απρ 2016

Πού θα παίζει ο παίκτης που τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν πως έκλεισε ήδη στη Γιούβε

Αν και η ομάδα έχει ακόμη έξι παιχνίδια, μια φιέστα και ένα τελικό κυπέλλου, δύο ιταλικές εφημερίδες θεωρούν πως το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έκλεισε η πρώτη μεταγραφή της Γιούβε.

Ο Ντομένικο Μπεράρντι παρουσιάστηκε αρχικά από την Gazzetta dello Sport και εν συνεχεία από την Tuttosport ως τελειωμένη μεταγραφή. Αναφέρθηκαν ποσά (με τους μπιανκονέρι να καταβάλουν 25 εκατ. ευρώ τη Σασουόλο) και απομένει να δούμε τις επίσημες τοποθετήσεις των δύο ομάδων, ώστε να δούμε αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες.

Αν έρθει ο Μπεράρντι στη Γιούβε, μπορεί να έχει πολλαπλό ρόλο. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει στη επίθεση, πίσω από τους επιθετικούς αλλά και δεξιά, ως εξτρέμ (η φυσική του θέση).

Η λογική λέει πως είναι δύσκολο να μπει κατευθείαν στην ομάδα σε ό,τι αφορά την επίθεση. Αν δεχθούμε πως Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς θα είναι και του χρόνου η βασική γραμμή πυρός, δεν είναι τόσο εύκολο να μπει με το καλημέρα σφήνα ο Μπεράρντι.

Μην ξεχνάμε πως ο Μοράτα, που πέρσι είχε εκπληκτική χρονιά, φέτος έχασε τη θέση του και δεν την κέρδισε ποτέ κατά τη διάρκεια της σεζόν και ο παθιασμένος Τζάτζα αποτελεί την τέταρτη επιλογή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που στηρίζει πολύ τον Μάντζουκιτς. Για τη θέση του Ντιμπάλα δε γίνεται καν συζήτηση.

Αν η ομάδα χάσει τον Αλβαρο Μοράτα, ο Μπεράρντι μπορεί να πάρει αυτή τη θέση και η ομάδα να μην ψάξει αντικαταστάτη. Από την άλλη, η φύση του παιχνιδιού του Ιταλού μπορεί να τον φέρει σε καλύτερη μοίρα από τον συμπαίκτη του στη Σασουόλο, Σιμόνε Τζάτζα. Καλύτερη μοίρα σε ό,τι αφορά το χρόνο συμμετοχής και τη θέση βασικού.

Αν φύγει ο Κουαδράδο και πάει στην Τσέλσι, μπορεί να πάρει αυτόν το ρόλο και έτσι να τον δούμε από την αρχή να φορά τη μπιανκονέρα φανέλα και στη φυσική του θέση. Μπορεί επίσης να παίξει και πίσω από τους δύο επιθετικούς, μια επιλογή που συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες.

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_71.html
Ευχάριστες εξελίξεις για Μπεράρντι και Μοράτα. Ενα ενδιαφέρον μεταγραφικό ρεπορτάζ έχει στο σημερινό της φύλλο η Gazzetta dello Sport. [Ολόκληρο το θέμα +]








3 σχόλια:

  1. Τότε γιατί τον πήραμε? Δεν θα ήταν προτιμότερο με αυτά τα λεφτά να έπαιρναν ένα 10άρι ή ένα καθαρό extreme? 5 επιθετικοί σε μια ομάδα είναι πολλοί και ταυτόχρονα κανένα extreme. Προσωπικά δεν μου αρέσει η αγορά Berardi.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, κάτσε να δούμε πρώτα αν τον πήραμε πράγματι!

      Από ’κει και πέρα, είναι, κατά τη γνώμη μας, ένας καλός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να δώσει πνοή και φρεσκάδα στα δεξιά αλλά και να δώσει και επιθετικές λύσεις.

      Διαγραφή
  2. Νομίζω οτι αποκτηθηκε για να αγωνιστει σαν εξτρεμ!
    Θεωρω δεδομενο οτι ο Κουαντραδο θα αποσωρησει και ισως αυτος να ειναι ο αντικαταστατης του!Η ομαδα θελει παιχτη εκει!Μην ξαχναμε οτι στο Μοναχο επαιξε εξτρεμ ο Σαντρο ενω πολλες φορες ειδαμε εκει και τον Μορατα!
    Αρα με την αποχωρηση του Κουαντραδο θελουμε οπωσδηποτε παικτη!
    Παντως νομιζω οτι αν θελουμε να καταφερουμε το Τσ.λ πρεπει να κρατησουμε τον Πογκμπα 2 χρονια ακομα ενω πρεπει να αποκτηθει ενας ακομη μεσος καλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή