16 Ιουν 2016

Δέκα πράγματα που δε ίσως γνωρίζετε για τον Μίραλεμ Πιάνιτς

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς είναι και επισήμως παίκτης της Γιουβέντους, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για να τον... γνωρίσουμε καλύτερα.

Αφιέρωμα | Γιουβέντους

Ο 26χρονος Βόσνιος χαφ ντύθηκε μπιανκονέρι αντί 32 εκατ. ευρώ και το forzajuve.gr παραθέτει δέκα στοιχεία από την ως τώρα πορεία του προκειμένου να τον μάθουμε καλύτερα.

Λουξεμβούργο
Ο Πιάνιτς γεννήθηκε στην Τούζλα της Βοσνίας αλλά έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Λουξεμβούργο όπου μετακόμισε η οικογένεια του λίγο αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Εκεί έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Η πρώτη μαγεία
Ακόμη και σήμερα, ξεχωρίζει ως ένα από τα καλύτερα του ματς, αυτό ανάμεσα στην U-18 εθνική ομάδα του Λουξεμβούργου με το Βέλγιο. Ενα ματς που τελείωσε... 5-5, με τον Πιάνιτς να έχει τέσσερα γκολ και μία ασίστ! Στη συνέχεια πάντως, όταν έπρεπε να επιλέξει εθνική ομάδα, διάλεξε αυτή της Βοσνίας.

Ιντερ
Το καλοκαίρι του 2007, όταν ήταν 17 ετών και αγωνιζόταν στη γαλλική Μετς, η Ιντερ προσπάθησε να τον αποκτήσει αλλά ο ίδιος απάντησε αρνητικά. Λίγα χρόνια μετά, εξήγησε ότι αυτό έγινε επειδή ήθελε να ανέβει σταδιακά στο χώρο του ποδοσφαίρου και γι' αυτό επέλεξε να πάει στη Λιόν μετά την Μετς.

Φάουλ
Στη Λιόν είχε για συμπαίκτη τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στη μνήμη όλων για τις εκτελέσεις φάουλ από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου οπότε είναι τιμητικό για τον Πιάνιτς το γεγονός ότι το 2015 ο Ζουνίνιο δήλωσε πως «ο Μίραλεμ είναι ο καλύτερος του κόσμου στις εκτελέσεις φάουλ».

Τότι
Το καλοκαίρι του 2011, στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, υπέγραψε στην Ρόμα. Στους τζαλορόσι κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα και σε αυτό τον βοήθησε και το γεγονός ότι ήταν το... πουλέν του Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός των Ρωμαίων είχε και έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Βόσνιο, με τον οποίο γρήγορα έγιναν φίλοι.

Πολύγλωσσος
Από μικρός ο Μίραλεμ έδειξε τη διάθεση του να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα και σε αυτό τον βοήθησε φυσικά και η πορεία του ως ποδοσφαιριστής. Ετσι, σήμερα μπορεί να καμαρώνει ότι εκτός από την μητρική του γλώσσα, μιλάει άλλες πέντε: Αυτή του Λουξεμβούργου, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Ζέμαν
Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια οποιασδήποτε ομάδας έχει αγωνιστεί και πάντα κατάφερνε να έχει καλές σχέσεις με τους προπονητές του. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ένας. Ο Ζντένεκ Ζέμαν... Ο Τσέχος ήταν στη Ρόμα την σεζόν 2012-13, απολύθηκε πριν το τέλος της αλλά είχε ήδη προλάβει να τσακωθεί με τον Πιάνιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης
Το γκολ που ξεχωρίζει, ως προς την σημασία του, είναι αυτό που είχε πετύχει τον Μάρτιο του 2010 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η Λιόν είχε νικήσει την Ρεάλ με 1-0 στη Γαλλία στο πρώτο ματς για τους «16» του Champpions League και στη ρεβάνς ήταν ο 20χρονος Πιάνιτς αυτός που σκόραρε και έδωσε την ισοπαλία-πρόκριση (1-1) στην ομάδα του, αποκλείοντας πρόωρα τους μερένγκες.

Guardian
Ενδεικτικό της κλάσης του και της αξίας του, είναι το γεγονός ότι η βρετανική εφημερίδα Guardian τον κατέταξε το 2015, αν και με την Ρόμα δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, στην 55η θέση στη λίστα με τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Μικρός πρίγκιπας
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που τον καλωσόρισε στη Γιουβέντους, μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του, ήταν ο Κλαούντιο Μαρκίσιο. Με τον Principino έχουν το ίδιο ψευδώνυμο αφού στη Βοσνία και την Ρώμη αποκαλούσαν και αποκαλούν «μικρό Πρίγκιπα» τον Πιάνιτς.

Σχετικά αφιερώματα της λίστας «Νο 10»



http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_41.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι μια προσωπικότητα που έχει κοινή αποδοχή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_68.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ και γράφουμε δέκα πράγματα για τον αρχηγό της Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_87.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Αντρέα Ανιέλι. Ανέλαβε το 2010 και σχεδόν έξι χρόνια μετά, οι τίτλοι μιλάνε για την δουλειά του. Ο Αντρέα Ανιέλι είναι αυτός που επανέφερε την Γιουβέντους στην κορυφή και αυτός που θα πρέπει να κατακτήσει και την Ευρώπη. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_269.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Πάβελ Νέντβεντ. Παικταράς, προσωπικότητα, αντιπρόεδρος, Γιουβεντίνος. Ο Πάβελ Νέντβεντ μπορεί να περιγραφεί με πολλά επίθετα αλλά και με μόνο μία λέξη: Αντρας. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_816.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Μαρτσέλο Λίπι. Ο Μαρτσέλο Λίπι θα είναι για πάντα ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και για τη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε (σχεδόν) τα πάντα. [Ολόκληρο το θέμα +]





http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_9.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον ιδιόρρυθμο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Την ημέρα του Μίλαν-Γιουβέντους, μάλλον είναι καλή ευκαιρία για να κάνουμε focus στον... Σίλβιο Μπερλουσκόνι. [Ολόκληρο το θέμα +]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου